Nakon dolaska novog trenera Osječani su se probudili: Uzeli su puni plijen kod hit-momčadi HNL-a i skočili na treće mjesto

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
30.4.2023.
17:31
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Osijeka skočili su na treće mjesto HNL-a 3-1 (2-0) gostujućom pobjedom protiv Varaždina u susretu 32. kola.

Image
HAJDUK NIJE USPIO /

Dinamo u grotlu Poljuda uzeo bod i osvojio novi naslov prvaka Hrvatske

Image
HAJDUK NIJE USPIO /

Dinamo u grotlu Poljuda uzeo bod i osvojio novi naslov prvaka Hrvatske

Dvostruki strijelac za Osijek bio je Ramon Mierez (3, 65), jednoga je dodao Domagoj Bukvić (40), dok je poraz Varaždina ublažio Fran Brodić (77).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je uraganski krenuo u dvoboj i već u 2. minuti je Mierez bio u dobroj prilici za pogodak. No, nije dugo očajavao zbog tog promašaja jer je samo minutu kasnije ipak zatresao domaću mrežu. Argentinski je napadač prihvatio loptu na 30-ak metara od vrata, prevario Baa i Uratu te si stvorio prostor za udarac s vrha kaznenog prostora kojim je svladao Zeleniku.

Imao je Varaždin nekoliko situacija za poravnanje u prvom poluvremenu, no nije ih iskoristio i za to bio kažnjen u 40. minuti. Ba se poigravao pred svojim kaznenim prostorom, loptu mu je oduzeo Bukvić i zatim preciznim prizemnim udarcem pogodio za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u nastavku se nastavilo s dobrom igrom, ali i promašajima domaćih, najveću šansu za smanjenje rezultata propustio je Kolarić u 53. minuti, da bi Mierez atraktivnim golom sredinom drugog poluvremena razriješio sve dvojbe oko pobjednika. Omervić je ubacio s desne strane, a Mierez u padu pogodio suparničku mrežu.

Varaždin je u 77. ipak postigao pogodak, Šego je projurio po lijevoj strani i ubacio prizemnu povratnu loptu do Brodića kojemu nije bilo teško svladati Malenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivni šok

Bila je ovo druga utakmica Stjepana Tomasa na klupi Osijeka i druga pobjeda, pa je Osijek sada treći sa 45 bodova, jednim više od četvrte Rijeke koja u ponedjeljak gostuje kod Slavena Belupa, dok je Varaždin sedmi sa 39 bodova.

Na vrhu je Dinamo sa 70 bodova, 12 manje i ma drugi Hajduk. Kako Hajduk i Dinamo od 18 sati igraju na Poljudu, Dinamo bi mogao i teoretski osigurati 24. naslov prvaka Hrvatske ukoliko ne izgubi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo