VATRENOG ČEKA TRANSFER / Nismo ga baš tamo zamišljali. Najvrjedniji hrvatski nogometaš na meti nedavno uskrslog engleskog velikana

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako nismo Joška zamišljali u njihovu dresz, moramo priznati kako nam sada to i ne izgleda kao loša ideja

7.4.2022.
22:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih mladih braniča na svijetu, Joško Gvardiol, mogao bi u ljetnom prijelaznom roku napustiti Leipzig. Nedavno su engleski mediji pisali o interesu Newcastlea i Tottenhama, a sada je ugledni The Athletic potvrdio kako bi Vatreni mogao završiti u potonjem klubu.

Njihov novinar uvjerava da Antonio Conte, menadžer Tottenhama, želi na ljeto u svojoj ekipi stopera ljevaka, a Gvardiol je na toj poziciji možda i najbolji igrač u Europi. Targetiraju Englezi još i Nicu Schlotterbecka iz Freiburga, Svena Botmana iz Lillea i perspektivnog Alessandra Bastonija iz Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Athletic tvrdi kako Tottenham još nije stupio u kontakt s klubovima, jer se prvo trebaju otarasiti nekog od suvišnih igrača iz svoje ekipe, zbog toga što niti jedan od igrača koje love neće biti jeftin.

Image
Foto: Profimedia

Joško Gvardiol

Bit će jako skup

Inter za svog Bastonija traži oko 55 milijuna eura, Schlotterbeck je već gotovo igra Borussije Dortmund, a Botman im je posljednja opcija. Dakle, prva opcija je, vrlo vjerojatno, Gvardiol. Međutim, Leipzig na njemu namjerava zaraditi možda i rekordnu svotu. Hrvat prema Transfermarktu vrijedi 30 milijuna eura, no CIES je procijenio kako je njegova stvarna vrijednost, kada bi ga neki klub u ovom trenutku išao otkupiti, oko 80 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je u javnost dospjela informacija da je Leipzig odbio čak 65 milijuna eura ove zime za Gvardiola, dakle sigurno je da će cifra biti bliža onoj koju prognozira CIES.

The Athletic isto tako tvrdi kako će Leipzig prvo htjeti osigurati zamjenu za Gvardiola, no ako Tottenham ponudi dovoljno, ne dvojimo da će Nijemci prihvatiti ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJBOLJI JE, NEMA ŠTO /

Senzacionalni Joško Gvardiol proglašen najskupljim mladim braničem na svijetu. Evo koga je sve ostavio za sobom

Image
NAJBOLJI JE, NEMA ŠTO /

Senzacionalni Joško Gvardiol proglašen najskupljim mladim braničem na svijetu. Evo koga je sve ostavio za sobom

Tottenham mu odgovara

Što se Tottenhama tiče, oni su trenutno, nakon dugo vremena i velike rezultatske krize, u odličnoj formi. Conte ih je u kratkom roku vrlo dobro posložio i okupiraju četvrto mjesto Premier lige i na dobrom su putu da osiguraju Ligu prvaka sljedeće sezone. Conte igra u formaciji 3-4-2-1, a ona savršeno odgovara Hrvatu jer Leipzig igra uglavnom baš u tom sustavu ili nekoj od varijacija s trojicom odozada.

Iako nismo Joška zamišljali u dresu Tottenhama, moramo priznati kako nam sada to i ne izgleda kao loša ideja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo