Susret s velikim ulogom / Najveći derbi u Hrvatskoj: U Hajduku se muče s ozljedama, Dinamo ide s najjačom postavom

Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk i traži pobjedu nakon poljudskog poraza u prvom dijelu sezone

21.11.2019.
20:15
VOYO logo

Sutra se igra najveći derbi hrvatskog nogometa. Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk i traži pobjedu nakon poljudskog poraza u prvom dijelu sezone. Bit će to ujedno i zadnja provjera Modrima uoči ključne utakmice Lige prvaka protiv Atalante u Milanu već sljedećeg utorka.

Derbi za trenere dolazi u nezgodnom trenutku, nakon dvotjedne reprezentativne stanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posljednjeg derbija koji je riješen pogotkom Jradija, u Dinamu su sve misli usmjerene na poravnavanje računa s Poljuda.

U igri je naravno i utrka na tablici. Dinamo pobjedom bježi na sedam bodova prednosti i kupuje si mir uoči važne utakmice Lige prvaka, a Hajduk s punim plijenom dolazi na samo bod zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno teško nam je pao taj poraz i kako vidim ekipu i u stručnom stožeru jedva čekamo sutršnju utakmicu. Radujemo se utakmici i vjerujemo da ćemo pokazati kao i u Rijeci da smo najbolja momčad u Hrvatskoj", rekao je trener Nenad Bjelica.

"Nekad pozicija na ljestvici nije toliko bitna, nego ta utakmica. Tako da, znamo koliko ta utakmica znači i nama i njima tako da nadamo se da ćemo odigrati i pobijediti", kazao je nogometaš Dinama Mislav Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk na Maksimir dolazi opterećen ozljedama

Ostaje tako za vidjeti kako će Bjelica postaviti momčad. 

"Agresivno, disciplirano, hrabro, samouvjereno, to su neke odlike koje moramo imati sutra kako bismo pobijedili", rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je da Hajduk na Maksimir dolazi opterećen ozljedama, a da Modri pucaju od forme na svim pozicijama. Pa čak i oni koji su odradili sjajan finiš s Hrvatskom u kvalifikacijama, ne osjećaju manjak snage, a za motiv ih nismo morali ni pitati.

"Sigurno da nas 'pali' to je ipak najveći hrvatski derbi Dinamo-Hajduk. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, sigurno da je ova utakmica posebna. Prošlu smo izgubili, a sad im imamo što za vratiti", rekao je Dinamovac Luka Ivanušec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je volja, a drugo realnost. U Dinamu je većina igrača odradila reprezentativne akcije, ali klupa je široka. Ipak, Atalanta je iza ugla i to je na umu. Kako će onda izgledati prvih 11?

"Što više imamo reprezentativaca, to ih manje trenira sa nama u reprezentativnim pauzama i time je teže pripremiti momčad. Uvijek ide najjača postava", zaključio je Bjelica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi se velikim ulogom

Nakon dugo vremena ispred Dinama i Hajduka opet je derbi s velikim ulogom

Neće biti lako Hajduku na Maksimiru jer je momčad trenera Damira Burića bitno oslabljena ozljedama i kartonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugome nizu posljednji se priključio kapetan Josip Juranović, koji je istegnuo mišić igrajući za Hrvatsku protiv Gruzije. Protiv Dinama tako neće biti ni Bradarića, Posavca, te Jaira koji odrađuje kaznu kartona, a upitan i Nejašmić. Buriću sada ostaje zahtjevan zadatak, a to je pripremiti prvih 11 bez glavnih karika momčadi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo