NEVJEROJATNA PRIČA / Najveća varalica u povijesti nogometa: Karijera mu je trajala punih 20 godina, a nije znao ni udariti loptu

Image
Foto: Twitter

Velika većina, kada shvati da ne posjeduju talent, jednostavno odustanu. Carlos Henrique nije

23.7.2022.
18:13
Twitter
VOYO logo

Ovogodišnji ljetni prijelazni rok pun je transfera između najvećih svjetskih i europskih klubova. Klubovi vode bitke za pojačanja, nogometaši i menadžeri žele što bolje ugovore, pa u brojnim transferima uvijek dođe i do nekog promašaja.

Image
JAO, DRAGI RONALDO... /

Gledamo i ne vjerujemo. Cristiano ubrizgava botoks u spolovilo, a evo zašto je Georgina time oduševljena

Image
JAO, DRAGI RONALDO... /

Gledamo i ne vjerujemo. Cristiano ubrizgava botoks u spolovilo, a evo zašto je Georgina time oduševljena

Zato je pravo vrijeme da se prisjetimo najvećeg prevaranta u povijesti nogometa, čovjeka koji je uspio nasamariti brojne klubove - neponovljivog Carlosa Henriquea Kaisera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerovali ili ne, ovaj čovjek je više od 20 godina "igrao"kao napadač, a nikada u karijeri nije postigao gol. Nevjerojatnim šarmom i trikovima, kao glavnim oružjem, svaki put bi natjerao velike klubove da mu ponude ugovor!

Milijuni djece širom svijeta, posebno u Brazilu, maštaju o tome da će jednog dana biti profesionalni nogometaši. Igrati kao Romario, Ronaldo, Zidane ili Messi, uživati u brzim i skupim automobilima, provoditi se u društvu lijepih djevojaka… Velika većina, kada shvati da ne posjeduju talent potreban za tako nešto, jednostavno odustanu. Carlos Henrique nije. Zbog velikog broja prijatelja živio je i zarađivao kao prevarant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Youtube
Image
Foto: Youtube

Nemojte misliti da je ovaj Brazilac karijeru proveo u amaterskim ili niželigaškim klubovima. U svom CV-ju ima klubove poput Vasca da Game, Fluminensea, Botafoga, Flamenga, francuskog Ajaccia i meksičke Pueble. Ovo nije još jedna priča o potrošenom talentu i karijeri punoj ozljeda. Ovo je unikatna prevara.

Imao slavne prijatelje

Kao mladić Kaiser je bio prijatelj s legendarnim brazilskim nogometašima kao što su Romario, Edmund, Renato Gaucho i još poprilično puno igrača. Kretao se u takvim krugovima, te je to znao itekako dobro iskoristiti. Kada bi netko od gore spomenutih dobio angažman u nekom klubu počeo bi nagovarati sportskog direktora i trenera da dovede mladog i talentiranog Kaisera koji ne košta puno novca. Vodstvo kluba je poslušalo velika igračka imena te bi Kaiser došao na probu od tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Youtube
Image
Foto: Youtube

Po dolasku je tražio mjesec dana da se dovede u fizičku spremu i samo trčao krugove po atletskoj stazi. Kada bi došlo vrijeme da mora ozbiljno trenirati rekao bi nekome od igrača da mu doda loptu u prvoj minuti on bi ju šutnuo i srušio se u izmišljenim bolovima.

"Tražio bih već u prvoj minuti da mi netko doda loptu. Onda bih je šutnuo prvom igraču do sebe i uhvatio se rukama za zadnju ložu. Uzviknuo bih od bola i srušio se na travu. Oporavak bi trajao još najmanje mjesec, mjesec i pol. Znate, u to doba nije bilo magnetnih rezonanci i medicinska tehnologija nije bila toliko razvijena. U nekim stvarima vjerovalo se na riječ nogometaša. A tu sam uvijek bio u prednosti", ispričao je Brazilac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

Carlos Henrique Kaiser

Razvijao je i prijateljstvo sa suigračima zato što je imao puno više slobodnog vremena od njih pa je radio neke zanimljive stvari. "Kako nisam igrao utakmice, došao bih u hotel tri, četiri dana prije,iznajmio bih desetak soba i u svaku od njih doveo djevojke, koje su čekale igrače. Kad bi moja ekipa došla, nisu imali potrebu izlaziti u potragu za djevojkama. Sve bi ih čekalo u hotelu", otkrio je.

Jako puno ljudi iz nogometnog svijeta je mislilo da ima poteškoća s ozljedama i suosjećalo je s njim. On je za to vrijeme na temelju bogatog CV-ja i novčanika izlazio i bio s brojnim pripadnicama ženskog spola. Kako su svi njegovi prijatelji igrali u Europi, i on je mislio da je predodređen za to. Otišao je na temelju bogatog životopisa u francuski Ajaccio, te se susreo s najvećim izazovom u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači francuskog kluba su dočekali prvog Brazilca ikada u velikom broju, čak njih tisuću je došlo na predstavljanje. Kaiser je umjesto da pokaže svoju tehniku s loptom napucao sve lopte u tribine, te opet trčao krugove oko staze i mahao navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvadeset godina karijere zaradio je puno novca, skupio tridesetak nastupa i postigao - nula golova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo