NAJVEĆA TAJNA ZLATKA DALIĆA NA SP-U: / Izbornik otkrio do sad nepoznati detalj iz Rusije; Nakon ovog se Kalinić pobunio

Image
Foto: PIXSELL

'Dečki, važem između vas dvojice'

6.12.2018.
22:38
PIXSELL
VOYO logo

Dnevni list Sportske novosti ovog tjedna objavljuju odabrane dijelove iz autorske knjige Zlatka Dalića 'Rusija naših snova' koja će od 8. prosinca biti na kioscima. Izbornik u njoj otkriva pozadinu veličanstvenog pohoda kroz Rusiju, njegov pogled iznutra, kako je pripremao, donosio odluke i vodio Hrvatsku do povijesnog pothvata.

Image
ZLATKO DALIĆ ZA NET.HR: /

'Ovo je godina Luke Modrića i nitko mu je ne može oduzeti'

Image
ZLATKO DALIĆ ZA NET.HR: /

'Ovo je godina Luke Modrića i nitko mu je ne može oduzeti'

'Jedina dvojba za Nigeriju bila - Mandžukić ili Kalinić'

Ovog je puta izbornik, nacionalni heroj za milijune Hrvata, otkrio kako je donio jednu od najtežih odluka na SP-u. Dogodilo se to uoči prve utakmice na turniru protiv Nigerije. Na posljednjem sastanku uoči dvoboja, 16. lipnja ove godine (subota), na sam dan otvaranja turnira, izbornik je nabrijao svoje igrače kratkim filmićem. Također, u knjizi Dalić otkriva kako mu je jedina dvojba bila: Mandžukić ili Kalinić? Prvi je to igrao već na tri velika natjecanja, drugi se iskazao s Grčkom. I u Osijeku sa Senegalom bio je vrlo dobar, izvrsno surađujući s Kramarićem, kojem je namjestio gol...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Moskva: Trening hrvatske nogometne reprezentacije 09.07.2018., Moskva, Rusija - Trening hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu trening igralista Luznjiki uoci polufinalne utakmice svjetskog prvenstva protiv Engleske. Mateo Kovacic, Vedran Corluka, Ivan Strinic, Milan Badelj, Lovre Kalinic, Ivan Perisic, Filip Bradaric, Dominik Livakovic, Tin Jedvaj, Marjan Mrmic, Domagoj Vida, Josip Pivaric, Mario Mandzukic, Zlatko Dalic, Ante Rebic, Ivan Rakitic, Luka Modric, Ivica Olic, Drazen Ladic, Luka Milanovic, Marko Pjaca.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"Dečki, važem između vas dvojice", kazao je Zlatko Dalić.

'Vraćamo se u svlačionicu, igrači se pripremaju, trešte domoljubne pjesme'

Mandžo je na treningu reagirao kao da mu je zadnji u životu. Lomio je sve pred sobom. I izborio prednost u odnosu na Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vraćamo se u svlačionicu, igrači se pripremaju, trešte domoljubne pjesme. Povlačim se sa stožerom u svoju sobu. Sjedimo, ne govorimo puno, svi smo u vlastitim mislima i iščekivanju. Spremni jesmo, sve smo dogovorili, ali za izvedbu nikad ne možeš biti siguran. O toj utakmici ovisi Mundijal.

Image
Image

Croatia's forward Mario Mandzukic (R) dives and Nigeria's midfielder Oghenekaro Etebo (2ndL) scores an own goal against teammate Nigeria's goalkeeper Francis Uzoho during the Russia 2018 World Cup Group D football match between Croatia and Nigeria at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad on June 16, 2018. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

'Gledam igrače, nisu uplašeni, ali i oni su u raskoraku'

Ako pobijedimo, imamo 90 posto šansi da prođemo dalje. Izgubimo li, teško ćemo bilo što napraviti jer, kako se pokazalo na prijašnjim prvenstvima, kad se počinjalo s porazom, ne bismo se vraćali. Popravak se nije dogodio. Neizvjesnost je maksimalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno zato što igramo ofenzivno, s četiri napadača. Gledam igrače, nisu uplašeni, ali i oni su u raskoraku. Jesmo li? Izlazimo, dvadeset tisuća Hrvata ili koliko nas već jest, zajedno pjevamo himnu. I gotovo. Upadneš u trans. Utakmica počinje, u svojem sam filmu. Zanesen. Ali znam da ne smijem, da nemam pravo na to da me osvoje tribine i ambijent, borim se sam sa sobom, tjeram se da budem potpuno fokusiran na teren. Slijedi faul i kratak prekid. Utrčavaju liječnici. Prilazi mi Ante Rebić, traži vodu.

Image
Image

Nigeria's defender Abdullahi Shehu (R) and Croatia's forward Ante Rebic vie during the Russia 2018 World Cup Group D football match between Croatia and Nigeria at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad on June 16, 2018. (Photo by OZAN KOSE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Ante Rebić: 'Ma ovi veze nemaju, razvalit ćemo ih'

"Ma ovi veze nemaju, razvalit ćemo ih", dobaci mi smiono između dva gutljaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam vidio da je bio penal, no Modrić zabija i 2:0. Kakvo olakšanje. Slavlje. Gotovo nas trese euforija. Prvi korak je napravljen. Radujemo se s navijačima, idemo do ograde, jedne, druge, počasni krug je naš. Stadion je naš. Lica su nam ozarena. Čestitamo si, to je to. Sad smo vladari situacije", dio je iz knjige Zlatka Dalića.

Image
Image

Croatia's midfielder Luka Modric (L) celebrates scoring a penalty with his teammates during the Russia 2018 World Cup Group D football match between Croatia and Nigeria at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad on June 16, 2018. (Photo by Patrick HERTZOG / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Vrijedi spomenuti kako je upravo na ovoj utakmici Nikola Kalinić odbio ući u igru pravdajući se kako nije spreman, a nakon toga još je jednom odbio izbornika, ovog puta na treningu dan poslije pobjede, što je kumovalo njegovom izbacivanju iz reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo