vrtoglava cifra /

Najskuplji nogometni transfer svih vremena: Neymar će krajem tjedna biti predstavljen u Parizu, Barci 222 milijuna eura!

Sapunica oko transfera Neymara u PSG uskoro bi trebala završiti. Iz Barcelone su objavili da se Brazilac jutros pozdravio sa suigračima, a njegov agent novinarima je otkrio da će krajem tjedna biti predstavljen u Parizu

2.8.2017.
18:54
VOYO logo

Posljednja vožnja po Barceloninom trening - kampu. Neymar se ondje pojavio u zakazano vrijeme, ali ne da trenira, već da se pozdravi sa suigračima.

"Došao je na trening kako je bilo i planirano te je suigračima objavio da odlazi. Trener mu je dopustio da ne trenira te da se pobrine za svoju budućnost", Josep Vives, glasnogovornik Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon želja i pozdrava uputio se u zračnu luku gdje je njegov agent otkrio kada stiže u francusku prijestolnicu.

"Kad je Neymar jučer dobio ponudu, otišao sam u Pariz kako bih s njima dogovorio odštetnu klauzulu koja će se isplatiti u sljedećih nekoliko sati. U klubu će ga predstaviti krajem tjedna", Wagner Ribeiro, Neymarov agent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Brazilca još ni glasa, dok je jučer u Dubaiju obavljao liječnički pregled, na društvenim mrežama citirao je Bibliju.

"Znam što je biti potrebit i znam što je imati dovoljno. Naučio sam tajnu kako biti zadovoljan u svakoj situaciji, bio sit ili gladan, bilo da živiš u bogatstvu ili siromaštvu", napisao je Brazilac.

U siromaštvu ovaj 25-godišnjak sigurno neće živjeti. Francuzi će odštetu platiti 222 milijuna eura, od PSG-a će dobivati 865.000 eura tjedno, odnosno oko 45 milijuna eura godišnje.

"To je recimo budžet nekada bio Milana. To je definitivno budžet jednog velikog europskog kluba, i to ne nekog kluba u nekoj Ligi petice", Marko Naletilić, nogometni menadžer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je transfer pitanje vremena, bilo je jasno u petak kad se Neymar umalo potukao sa suigračem Semedom, nakon čega je trening za njega bio završen.

"Definitivno će ovo unijeti promjenu na nogometnom tržištu i ubuduće. Podići će se praktički ta ljestvica, jednostavno će klubovi, koji prodaju, tražiti neki model ponašanja u tom transferu", smatra Naletilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transfer od kojeg nas dijele samo sati, nakon što Brazilac stavi potpis na ugovor, postat će najskuplji nogometaš u povijesti.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo