podijelite svoje mišljenje / Najjače klupsko natjecanje se vraća u nešto drukčijem terminu: Tko je vaš favorit?

Image
Foto: Vijesti.hr

Dvama utakmicama u terminu od 18:55 u utorak navečer počinje Liga prvaka. Barcelona dočekuje na Camp Nou nizozemski PSV, a Inter u Milanu Tottenham

17.9.2018.
14:23
Vijesti.hr
VOYO logo

Od ovog se utorka stvari konačno vraćaju u normalu. Žene, djevojke i ljubavnice nogometnih fanova ponovo mogu početi kolutati očima jer će njihovi momci opet morati raspored prilagođavati najatraktivnijem klupskom nogometnom natjecanju – Ligi prvaka.

Ove sezone UEFA se odlučila na prilagodbu termina odigravanja utakmica. Tako će već od prvog kola ustaljeni termin odigravanja u 20:45 zamijeniti termini u 21, odnosno 18:55 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim termina odigravanja zapravo se ništa nije ni promijenilo. Uefini stručnjaci ove se sezone nisu odlučili za uvođenje popularnog sustava VAR, iako se prošle sezone činilo da im je prijeko potreban. Navodno će se sustav početi koristiti tek od sljedeće sezone.

Guardiolino remek-djelo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favoriti za osvajanje Lige prvaka uvijek su tu negdje, no transferom Cristiana Ronalda iz Reala u Juventus tektonske ploče su se ipak malo pomakle, a odnosi moći promijenili. Tako su kladionice procijenile da je aktualni prvak Europe Real Madrid tek peti po redu favorit za osvajanje naslova prvaka. Za četvrti uzastopni naslov teško da je Kraljevskom klubu ostalo puno motivacije.

Motivacije zato ne nedostaje engleskom prvaku Manchester Cityju kojem je Liverpool prošle sezone u četvrtfinalu očitao pravu školu nogometa. Po dobrom starom običaju, Građani su potrošili ovog ljeta puste milijune na nova pojačanja i s Pepom Guardiolom za kormilom prema kladionicama najveći su favoriti za osvajanje Lige prvaka. Guardiola je na glasu kao ljubitelj umjetnosti, a igra njegove momčadi estetski je lijepa, ali i brutalno efikasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi favorit za osvajanje Lige prvaka je Barcelona. Katalonci su posljednjih sezona brzo napuštali knockout fazu natjecanja, no s Coutinhom i zdravim Dembeleom uz fantastične Suareza i Messija njihova momčad izgleda stvarno močno.

Cristiano Ronaldo i Juventus na trećem su mjestu favorita za osvajanje Lige prvaka, dok je goropadni PSG sa svojim napadačkim trozupcem Neymar-Cavani-Mbappe na četvrtom mjestu prema kladionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

PSG

Naših k'o u priči

Po tri Hrvata nalaze se na rosterima Club Bruggea (Letica, Mitrović i Tomečak) i Intera (Vrsaljko, Brozović, Perišić). Ove sezone u Ligi prvaka imamo i dva trenera. Niko Kovač predvodit će Bayern Munchen s kojim je jako dobro ušao u sezonu, dok će prvak Belgije Ivan Leko pokušati proći skupinu u kojoj će mu oponirati Atletico Madrid, Borussia Dortmund i Monaco.Da su hrvatski nogometaši među najboljima na svijetu, dokazali smo ovog ljeta, a jasno se to vidi po broju naših sudionika u Ligi prvaka. Da je Benficin veznjak Filip Krovinović zdrav, Hrvatska bi ove sezone imala 19 igrača u Ligi prvaka, no teška ozljeda udaljila ga je s travnjaka i još se uvijek ne može očekivati njegov povratak. Napadač AEK-a Marko Livaja pak je sam kriv za svoj privremeni izostanak s europskih utakmica. Odmjerenim udarcem nogom pogodio je srpskog napadača Danka Lazovića u posljednjem pretkolu te zaslužio četiri utakmice suspenzije u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok hrvatskih igrača i trenera ne nedostaje, naših klubova u Ligi prvaka nedostaje već godinama.

Dvama utakmicama u terminu od 18:55 u utorak navečer počinje Liga prvaka. Barcelona dočekuje na Camp Nou nizozemski PSV, a Inter u Milanu Tottenham. Program se nastavlja od 21 sat susretima Club Bruggea i Borussije Dortmund, Crvene Zvezde i Napolija, Lokomotiva i Galatasaraya, Liverpoola i PSG-a, Monaca i Atletica te Schalkea i Porta. U Hrvatskoj će se utakmice moći gledati samo na Vip TV-u i b-netu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo