Intervju sa Zoranom Zekićem / Najdugovječniji trener prve lige: 'Kad dobijemo novi stadion i klub će imati bolje rezultate'

Tko stoji iza njegovih uspjeha i tko mu je trenerski uzor, u Gradskom vrtu otkrio je našoj Ines Godi

25.2.2019.
19:00
VOYO logo

Trener Osijeka Zoran Zekić drugi je najdugovječniji trener prve lige. Na klupi kluba u kojem je kao igrač započeo karijeru već je tri i pol godine. I dok uz Dravu raste dugoočekivani novi stadion, rastu i ambicije. Do kraja ove sezone to je drugo mjesto na ljestvici, no Zekić vjeruje da u rodnom gradu može napraviti i veće stvari. 

Nitko ne voli govoriti sam o sebi, ali kada biste vi sebe morali opisati jednom rječju koja bi to bila?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa pomalo star i tvrdoglav. Pomalo, ne baš do kraja."

Kao igrač promijenili ste, ako sam točno prebrojala, 27 klubova u 20 godina Ovo vam je treći klub u koje ste trener, koliko ćete još ostati vjerni Osijeku? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobro, ja ću ostati vjeran Osijeku i kad ne budem trener Osijeka. Ovo je moj matični klub, ovdje sam počeo svoju profesionalnu karijeru. Bio sam malo nestrpljiv pa sma promijenio puno sredina. Kao trener - u tri sredine u devet godina, nadam se da ću ostati tako stabilan i dalje." 

Osijek će 2020. dobiti potpuno novi stadion, bili smo na gradilištu, vidjeli što se sprema, vjerujete li da će taj stadion pomoći da s navijači u velikom broju vrate na tribine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa apsolutno vjerujem, mislim da će onda klub imati bolje rezultate, moći ćemo raditi bolju selekciju u omladinskom pogonu i u seniorskom pogonu. Mislim da će ovaj klub upravo zbog tog stadiona i tih pomoćnih terena imati u perspektivi nemoguće stvari koje mi možda sad ne možemo ni zamisliti."

Image
Foto: Vijesti.hr

Ne možemo bez stranog kapitala ništa graditi, renovirati, ulagati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa nažalost moram biti malo kritičan. Nije mi jasno da netko izvana to prepozna i da ulaže novce u Hrvatsku, a da je u Hrvatskoj to jako teško ostvarivo. Naši ciljevi su svake godine sve veći i veći. Ove godine bilo bi dobro da završimo što bliže vrhu. Naravno Dinamo je nemoguće stići, Dinamo je apsolutno puno kvalitetnija momčad ne samo od nas nego od svih u ligi. 

Zaostajete za njima u prvenstvu, ali u Kupu još uvijek imate priliku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa u Kupu još uvijek ne zaostajemo, nadam se da ni nećemo. Najteža utakmica i najizazovnija i ja sam siguran da ćemo tog trenutka i mi biti u puno boljem izdanju, da će neki igrači podignuti formu, da ćemo biti zdravi, da ćemo uhvatiti jedan pozitivan ritam i onda je u jednoj utakmici aposlutno sve moguće."

Otkrijete mi sad koji su vaši trenerski uzroi, čiji stil vam se najviše sviđa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa nekad kako mi momčad igra, reklo bi se da i se ne sviđa ničiji stil, ali volio bi biti na razini Kloppovog Liverpoola s tom jednom brzinom, ritmom, tranzicijom, ali nekad to baš ne ide u tom smjeru, ali dobro, to mi je nekakav uzor."

Vi i ja imamo nešto zajedničko, Vi ste županjski zet, ja sam iz Županje. Kažu da zapravo iza svakog uspješnog muškarca pa valjda onda i trenera stoji uspješna žena, je li tak i u Vašem slučaju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno, bez toga ništa. Apolustno ništa. Samo što se mi muškarci to bojimo, sramimo se reći. Ali zapravo lijepo je imati pametnu, dragu i brižnu ženu jer onda je meni puno lakše raditi svoj posao."

Cijeli intervju pogledajte u VIDEU: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo