NA BEVERLY HILLSU: / Šuker na lošem engleskom pojasnio zašto Vatreni igraju povijesnu utakmicu

Image

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik Ante Čačić zaputili su se u Los Angeles gdje hrvatska nogometna reprezentacija 27. svibnja igra prijateljsku utakmicu protiv Meksika.

11.4.2017.
12:00
VOYO logo

Dosta se prašine podignulo oko tog dvoboja, ne zbog jačine suparnika, već zbog termina koji "ulazi" u posljednja kola Liga petice i preklapa se s raspletom u HNL-u, kad u zadnjem kolu igraju Dinamo i Rijeka. Dosta je upitno u kakvom će sastavu Vatreni istrčati na slavni stadion Coliseum... Čačić bi na toj utakmici mogao imati c-sastav, što ne priliči jednoj od Top 20 svjetskih reprezentacija, pogotovo ne u sudaru s jakim Meksikom, momčadi koju Vatreni nisu nikad pobijedili na velikim natjecanjima.

Šuker i Čačić razgovarali su na Beverly Hillsu za CroatianSports.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oduševljeni smo što dolazimo u SAD'

"Već dugo smo u pregovorima s američkim kompanijama da Hrvatska odigra jednu veliku utakmicu u SAD-u. Ponosan sam zbog toga. Kada vidim fantastične stadione diljem SAD-a uvijek si kažem da moramo ovdje igrati, čak i ako to nije pod okriljem Fifinih službenih utakmica. Bit će ovo pripremna utakmica za nas jer 11. lipnja igramo važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Islanda. Do tad trebamo treninge. Oduševljeni smo što dolazimo u SAD", rekao je Šuker na ne tako tečnom engleskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, prema Šukerovom mišljenju, itekako poželjan suparnik.

"Svi žele igrati s Hrvatskom koja ima igrače u najvećim svjetskim klubovima. Modrić, Rakitić, Mandžukić, Perišić... igraju za najbolje svjetske klubove. Ante Čačić ima najljepši posao vodeći takve igrače. Sjajno je igrati ovako velike utakmice, svi znaju da Hrvati igraju najbolje protiv najvećih momčadi, a Meksiko je takav", kazao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovakve izjave još je čudniji HNS-ov "eksperiment" u Estoniji...

"Volio bih da Hrvatska igra i u New Yorku, možda i u Kanadi", dodao je predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'S Meksikom povijesna utakmica'

Zbog sve većih zahtjeva FIFA-e, pronaći suparnika "po mjeri" za prijateljske utakmice, sve je teži posao...

"Fifa postavlja sve više i više pravila. moraju se poštivati svakakvi protokoli, ne smije se predaleko letjeti, ne smije se ovo, ne smije se ono... I ja bih volio igrati s Engleskom na Wembelyju, ili sa Španjolskom na Santiago Bernabeuu, ali jedno je htjeti, a drugo je realnost. Takve je utakmice jako teško organizirati. Voljeli bismo igrati u Zadru, pomoći toj zajednici, ali nije lako. S Meksikom ćemo igrati pred 60.000 njihovih navijača, bit će to povijesna utakmica", smatra Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u Los Angelesu bi trebalo biti i hrvatskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova utakmica nam je prilika da Hrvatska po prvi put dođe u SAD i odigra pravu utakmicu. Veseli nas što će naši ljudi konačno vidjeti svoju reprezentaciju. S obzirom da se ne radi o Fifinom terminu, morat ćemo dovesti igrače koje ćemo u tom trenutku moći dovesti. Nadam se da će repezentacija biti respektabilna, želimo pravu grupu igrača. Utakmica će nam odlično poslužiti, ne smijemo imati ogromnu pauzu do Islanda u lipnju."

Čačić: Protiv Portugala nam je nedostajalo sportske sreće

Ante Kvartuč, novinar Croatian Sportsa, upitao je Šukera što Hrvatskoj nedostaje za europski ili svjetski naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dao bih svoju ruku za takav rezultat, ali nije lako. U nogomet se sve mora poklopiti i sve se može odlučiti u jednoj sitnici. Sreća je tu tek na posljednjem mjestu."

Izbornik Ante Čačić je također "prozvao" sreću kao faktor za najveće uspjehe. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba nam doza sportske sreće, kao primjerice na Europskom prvenstvu u Francuskoj protiv Portugala."

Čačić je pojasnio na koga će sve moći računati u dvoboju protiv Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Zvat ću Lovrena'

"Mogu doći igrači iz Engleske, Njemačke, Rusije, ali i iz Španjolske, osim ako će igrati finale Lige prvaka. Dakle, Luka i Mateo će sigurno biti na dispoziciji, ne budu li igrali to finale. Ne mogu doći igrači iz Italije i Hrvatske jer se u HNL-u igra derbi tada, a i finale Kupa je 31. svibnja. Međutim, budite sigurni da će Hrvatska istrčati jaka. Bit će sigurno jača nego što je bila na China Cupu u Kini", kazao je izbornik i otkrio:

"Za sljedeću reprezentativnu akciju zvat ću Dejana Lovrena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Šuker na španjolskom jeziku pozvao sve navijače na utakmicu protiv Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo