NEMA ŠALE S RUDARIMA / Na meti megaklubova: Velikan s istoka Europe istaknuo brutalnu odštetu za svog dragulja

Image

Upisao 11 utakmica ove sezone, a uz sedam asistencija zabio je i šest golova

26.10.2022.
15:43
VOYO logo

Shakhtar iz Donjecka kao i cijeli ukrajinski nogomet teško je pogođen ruskom agresijom na Ukrajinu, ali pod ravnanjem hrvatskog stratega Igora Jovičevića Rudari igraju sasvim solidnu usprkos činjenici da im je velik broj ponajboljih igrača napustio ekipu.

Shakhtar tako u prvih pet kola ima šest bodova u grupi s Real Madridom, RB Leipzigom i Celticom. Mnogi su im prije početka Lige prvaka predviđali posljednje mjesto u skupini no oni su već osigurali proljeće u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Bravo /

Darijo Srna i GNK Dinamo organizirali akciju za pomoć mladim ukrajinskim nogometašima

Image
Bravo /

Darijo Srna i GNK Dinamo organizirali akciju za pomoć mladim ukrajinskim nogometašima

U utorak su izvukli zlata vrijedan remi na gostovanju u Škotskoj. Briljirao je još jednom 21-godišnji dragulj ukrajinske momčadi Mykhailo Mudryk. Ovo mlađahno krilo jedno je od najvećih otkrića ovogodišnje Lige prvaka jer je u pet utakmica upisao čak tri gola i dvije asistencije.

Cifra od koje boli glava

S obzirom na predstave kakve pruža, nije čudno da su mu udicu bacili brojni europski velikani poput Reala i PSG-a. Ipak Shakhtar koji se prije par tjedana javno požalio da ga bogatiji klubovi sa Starog kontinenta čerupaju koristeći tešku situaciju u njihovoj zemlji izvjesio je brutalan iznos odštete. Iako Mudryk prema Transfermarktu vrijedi 15 milijuna eura Ukrajinci traže čak 70. Ukrajincima u ovom slučaju dodatan adut u ruke daje činjenica da mlado krilo ima ugovor do 2026. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mudryk je upisao 11 utakmica ove sezone, a uz sedam asistencija zabio je i šest golova.

Još treba napomenuti kako je u povijesti kluba iz Donjecka najviša odšteta koju su utržili 59 milijuna koliko je Manchester United platio Freda. Iza njega su Alex Teixeira kojeg je JS Suning iz Kine platio 50 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo