Muke po Dinamu: Slaven Belupo zadao 'glavobolje' Mamiću uoči Celtica

U 10. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva Slaven Belupo i Dinamo u Koprivnici su odigrali bez pogodaka 0:0.

27.9.2014.
13:55
VOYO logo

SLAVEN BELUPO: Kardum, Purić, Grgić, Edson, Melnjak, Paracki, Brlek, Mirić, Crepulja, Ozobić, Cesarec.

DINAMO ZAGREB: Eduardo, Pinto, Sigali, Goncalo, Pivarić, machado, Ademi, Antolić, Soudani, Čop, Henriquez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Elvis Scoria dva puta je spašavao Slaven Belupo od ispadanja u Drugu ligu. Protiv Dinama je Scoria je ponovno bio u ulozi spasitelja Slavena od aktualnog prvaka Hrvatske. Zašto? Pa, prije svega, Slaven ove sezone igra loše, a u goste im je dolazio prvoplasirani Dinamo. Međutim, domaći nogometaši su se hrabro suprostavili Modrima i uspijeli otkinuti bod aktualnom prvaku Hrvatske, zadavši tako glavobolje treneru Dinama Zoranu Mamiću uoči sraza u Europskoj ligi protiv Celtica slijedećeg tjedna.

Scorija je uoči sraza s Dinamom bio u problemima zbog ozljeda svojih prvotimaca. Pa tako nije mogao računati na Delića zbog ozljede gležnja, Vasilja zbog crvenog kartona, Genga koji je istegnuo mišić zadnje lože, dok je Vugrinec ipak bio u kadru, ali na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako ranjen, Slaven je bio nepremostiva prepreka za Dinamo. Zagrebački sastav je tokom čitavog dvoboja napadao, borio se, ali nije uspio zabiti pogodak. Najbolju šansu Dinamo je imao u 77. minuti. Soudani je briljantno proigrao Brozovića, koji je bio sam ispred Karduma, ali se spetljao i opalio pokraj gola.

U 80. minuti Slaven je mogao kreirati senzaciju kola. Ozobić je svom snagom potegnuo sa 17 metara, golman Dinama Eduardo je briljantno to zaustavio, a odbijenu loptu Glavina glavom nije uspio pospremiti u neobranjenu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta poslije, Eduardo je ponovno bio na velikim iskušenjima! Ozobić je sjajno proigrao Glavinu koji se dugo namještao na udarac, na kraju je i pucao s 13 metara, ali vratar Modrih je bio spreman i za ovaj pokušaj.

U samom finišu utakmice Dinamo je mogao doći do sva tri boda. Pinto se zavukao ispred obrane Slavena, izašao sam ispred golmana domaćeg sastava Karduma, ali umjesto udarca neshvatljivo je odlučio proigrati Čopa. I bio je to kraj nadanja Dinama da u Koprivnici dođe do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo