MOŽE LI DINAMO PREZIMITI U EUROPI? / Postoji nekoliko scenarija za prolaz i katastrofu, ali možda mu je dovoljan i jedan bod

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U sljedeća dva kola Dinamo igra dvije najvažnije utakmice, one protiv Šahtara

2.10.2019.
10:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama poraženi su u drugom kolu skupine C Lige prvaka u gostima kod Manchester Citya s 2-0 (0-0). Dinamo se uspješno branio sve do 66. minute kada je gol za City postigao Raheem Sterling nakon dodavanja Ryada Mahreza, a na 2-0 je povećao 19-godišnji Phil Foden u petoj minuti sudačke nadoknade. Dinamo nije imao izrazitu šansu na utakmici, a engleski prvak se jako ispromašivao, pogotovu u prvom dijelu. Hrvatski prvak je pružio dobar otpor moćnome Cityu, čija momčad vrijedi 12 puta više od Dinamove, a taj otpor obećava pred sljedeće susrete u skupini.

Nakon dva odigrana kola Manchester City je vodeća momčad skupine sa šest bodova, slijedi zatim Dinamo s tri, pa potom Šahtar s istim brojem bodova, ali lošijom gol-razlikom, te na kraju Atalanta bez bodova. Šahtar je Dinamu 2:1 pobjedom protiv Talijana malo zakomplicirao posao. Znamo da je još rano kalkulirati, ali pozabavit ćemo se time što bi Dinamu trebalo da osigura to treće mjesto koje vodi u šesnaestinu Europa lige. Možemo govoriti i o drugom mjestu, ali treba za sada ostati skroman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedeća dva kola Dinamo igra dvije najvažnije utakmice, one protiv Šahtara, prvo u gostima pa onda kod kuće. Ovdje bi zapravo bilo najbolje da City pobijedi Atalantu u obje utakmice, a Dinamo izvuče barem jedan bod iz dvomeča sa Šahtarom, sve više od boda uvelike bi olakšalo daljnji razvoj situacije. Kada bi City zadržao Atalantu na "nuli", Dinamo bi u sljedeće dvije utakmice nakon Šahtara trebao osvojiti samo još jedan bod i treće mjesto bilo bi osigurano.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

01.10.2019., stadion Etihad, Manchester, Engleska - UEFA Lige prvaka, skupina C, 2. kolo, Manchester City - GNK Dinamo. Joao Cancelo, Dani Olmo Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Napad na drugo mjesto?

Drugo mjesto možda se čini dalekim, ali Dinamo je konkurentan i ako otmu barem tri boda Šahtaru, i recimo ako izgubi u drugoj utakmici s nekom malom gol-razlikom, i ako City pobijedi Atalantu u obje utakmice u završnicu će ući kao drugoplasirani i u posljednja dva kola imao bi ogromne šanse za drugi krug i zagrantirano mjesto u Europa ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idelan scenarij bio bi da Dinamo pobjedu Šahtar u obje utakmice, kao i City Atalantu, a tada bi plasman u nokaut-fazu Lige prvaka bio gotovo zagarantiran jer bi City bio maksimalan, Dinamo na devet, a Šahtar tek na tri boda. Jedan remi u sljedeće dvije utakmice ili jedan kiks Šahtara značio bi prolazak u osminu finala Lige prvaka.

Postoji i vrlo loš scenarij, a u njemu bi se Atalanta nekim čudom trebala probuditi i uzeti bodove Cityju, odnosno Dinamu ili Šahtaru, a tada je zaista sve moguće i Dinamo tu može čak ostati i bez Europa lige i bez Lige prvaka, ali o tome za sada nećemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo