MOURINHOVA GLAZBA ZA NIKINE UŠI: / Portugalski majstor jasno i glasno stao na Kovačevu stranu i usput održao lekciju mnogima

Image
Foto: AFP

Mnogi ga usmjeravaju prema Bayernovoj klupi, Mourinho ima drugačija nadanja

10.4.2019.
16:50
AFP
VOYO logo

Iz mora onih koji, barem medijskim putem, svojim dolaskom u München guraju Niku Kovača s Bayernove klupe izašao je proslavljeni portugalski stručnjak Jose Mourinho jasno i glasno ustvrdivši u razgovoru za Sport Bild da se on za tu poziciju ne kandidira. Dapače, tvrdi osvajač Lige prvaka s Portom i Interom, nada se da će bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije zadržati poziciju na koju je stavljen pred početak sezone.

'Bundesliga je zanimljiva'

"Meni je Bundesliga uzbudljivo natjecanje za pratiti, posebice zbog momčadi koje se nalaze u sredini ljestvice i koje se konstantno unapređuju i time zaoštravaju natjecanje. Puni stadioni, sjajna organizacija, dobar taktički pristup kod mnogih timova, mislim da je Bundesliga uistinu interesantna", priznaje Mourinho kojeg se dovodilo u kontekst preuzimanja Bayernove klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Niko Kovač

Mnogi mediji kao da samo čekaju krivi potez Kovača da ga pozdrave na odlasku iz kluba, no osim ispadanja iz Lige prvaka, rezultatski se hrvatskom stručnjaku i nema što zamjeriti. Vodeća je momčad koju vodi na ljestvici njemačkog prvenstva i 'živa' u polufinalu Njemačkog kupa.

'Nadam se da će Niko ostati'

Budući da je Mourinho nedavno izjavio da bi se volio okušati u ligi u kojoj dosad nije trenirao, neki su bili spremni pomisliti da je Bayern njegov budući klub. Vodio je klubove u domovini (Benfica, União de Leiria, Porto), engleskom prvenstvu (Chelsea, Manchester United), Italiji (Inter) i Španjolskoj (Real Madrid) pa se Bundesliga činila kao okruženje u koje namjerava ući. A Bayern kao kandidat za njegove usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Bayern je, jasno, velikan. Ali ja vas iskreno uvjeravam da se nadam da će Niko zadržati svoju poziciju budući da je tako naporno radio kako bi dosegao ovu razinu", jasan je bio portugalski trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo