'Moramo se čuvati tek jedne zvijezde, hrvatskog Cruyffa!'

Španjolski dnevnik Marca je nakon ždrijeba skupina za EURO krenuo u analizu protivnika Furije. 'Moramo se čuvati tek jedne zvijezde.

2.12.2011.
22:26
VOYO logo

Aktualni europski i svjetski prvaci smješteni su u skupinu C zajedno sa Hrvatskom, Irskom i Italijom, a s Vatrenima će snage odmjeriti u posljednjem, 3. kolu 18. lipnja u Gdanjsku. "Istina je da Hrvatska više nema slatnu generaciju igrača poput Jarnija, Šukera i Bobana, ali izbornik Slaven Bilić okupio je dobru jedanaestoricu koja prakticira igru s puno dodavanja. Moramo se čuvati tek jedne zvijezde. Samo ime Luke Modrića, hrvatskog Cruyffa, prvo upada u oči", piše Marca.

U daljnjoj analizi navodi se da Hrvatska ima "dobre vratare" (Runju i Pletikosu) i "iskusnu obranu" s Ćorlukom, Šimunićem, Lovrenom i Pranjićem. Od veznih igrača ističe Darija Srnu, kapetana Šahtara i reprezentacije, kao i Ivana Rakitića kao glavnog čovjeka zaduženog za prekide. U napadu prvo spominju Eduarda da Silvu, a potom se spominju imena Petrića, Olića, Mandžukića, te Klasnića, Kalinića i Dinamovog Brazilca Sammira kao eventualnih alternativa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte se začuditi ako prođu prvu fazu natjecanja, ali nikad neće biti na razini Šukerove Hrvatske. Puno im nedostaje", stoji u zaključku Marcinog novinara Juana Castra.

Španjolski nogometni reprezentativac Andres Iniesta bio je iznimno zadovoljan ždrijebom ako je suditi po rečenici koju je napisao na profilu na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju ždrijeb za EURO 2012. godine je smjestio u skupinu C zajedno sa Italijom, Irskom, te aktualnim europskim i svjetskim prvakom Španjolskom. Neki od španjolskih reprezentativaca odmah su nakon ždrijeba izjasnile svoje (ne)zadovoljstvo izvučenom skupinom. "Sada imamo naše protivnike na EURU 2012.! Italija, Hrvatska i Irska. Obranit ćemo naslov prvaka i nećemo odustati do samog kraja", napisao je Iniesta. "Italija, Irska i Hrvatska, teška grupa", pisalo je na Twitter profilu drugog Španjolca Cesca Fabregasa. SKUPINA A: 1. Poljska 2. Grčka 3. Rusija 4. Češka

SKUPINA B: 1. Nizozemska 2. Danska 3. Njemačka 4. Portugal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C: 1. Španjolska 2. Italija 3. Irska 4. HRVATSKA

Skupina D: 1. Ukrajina 2. Švedska 3. Francuska 4. Engleska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UTAKMICE HRVATSKE REPREZENTACIJE

Irska - Hrvatska (Poznanj, 10. lipnja 20:45) Italija - Hrvatska (Poznanj, 14. lipnja 18:00) Hrvatska - Španjolska (Gdanjsk, 18. lipnja 20:45)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija Vuiše o temi: specijal-201104110410004-EURO 2012

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo