'SKIDAM KAPU SVOJIM DEČKIMA': / Dalić objasnio zašto je Hrvatska u dobrom dijelu utakmice dominirala protiv Francuske

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prokomentirao je i zamjene koje je napravio u drugom dijelu

14.10.2020.
23:34
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija opet je izgubila od Francuske. Na Maksimiru su u 4. kolu Lige nacija izgubili 2:1. Pogotke su za Francusku zabili Griezmann (8') i Mbappe (79'), dok je za Hrvatsku strijelac bio Nikola Vlašić u 65. minuti.

Hrvatska nogometna reprezentacija niti u svom osmom pokušaju nije uspjela poraziti Francusku. Bila je ovo treća pobjeda Francuza u protekle tri utakmice s Hrvatskom, uz gol-razliku 4:10. Hrvatska nije igrala loše i neriješen rezultat ne bi bio nepošten u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

[FOTO] VELIKI OKRŠAJ VATRENIH I FRANCUZA: Ovako izgledaju Modrić i društvo u dvoboju sa svjetskim prvacima

Image

[FOTO] VELIKI OKRŠAJ VATRENIH I FRANCUZA: Ovako izgledaju Modrić i društvo u dvoboju sa svjetskim prvacima

Nakon utakmice oglasio se izbornik Zlatko Dalić koji je čestitao svojim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je zbog poraza i mogu samo skinuti kapu svojim dečkima. Nakon 20. minute pokazali su toliko borbe, trčanja, pas igre, dominirali smo i onda dobijemo gol iz jedne šanse. Nismo zaslužili poraz, ali to je tako u nogometu, vratit će nam se to neki drugi put", rekao je izbornik za Novu TV nakon utakmice.

Kad ispunjavamo dogovor, onda smo dobri

Prokomentirao je i zamjene koje je napravio u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako smo imali plan, da držimo ritam cijelu utakmicu. Prvih 15 minuta smo loše stajali, daleko od igrača, ali nakon toga smo dominirali, ulaskom Kovačića i Brekala pojačali smo ritam. Bila je ovo jako dobra utakmica i vidi se velika razlika od one prošle. Nije to ova momčad koja je bila na svjetskom, ali kad smo mi u formaciji i kad ispunjavamo ono što smo se dogovorili, onda smo dobri. Skidam kapu svojim dečkima", rekao je Dalić nakon utakmice te progovorio o sljedećem susretu sa Švedskom.

"Nama je cilj ostati u skupini, ali tako da mi pobjeđujemo, ne da netko drugi gubi. Ako nastavimo s ovakvom igrom, onda imamo šanse protiv Švedske i protiv Portugala. Nema puno vremena, još imamo taj 11. mjesec, ali nakon toga moramo imati jasno sliku svega", zaključio je izbornik Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo