MORAO SE SNAĆI /

Modriću ispočetka nije bilo lako, smijali su mu se: 'Zvali su ga Poni...'

Image
Foto: Profimedia

'Veterani su bili ti koji su ga ismijavali. Predvodio ih je Ricardo Carvalho, a pridružili su mu se 'eksperti' za šalu kao što su...'

20.10.2024.
13:14
Profimedia
VOYO logo

Luka Modrić već je preko desetljeća neizostavni član momčadi Real Madrida. Tijekom tog vremena srušio je brojne klupske rekorde te postao najtrofejniji igrač u povijesti kluba. No, njegov početak u Madridu bio je daleko od bajkovitog kad je 2012. godine stigao iz Engleske.

Image
'TO ME NAJVIŠE BOLI' /

Nakon više od godine pauze na teren se vraća Neymar: 'Znam da ste nestrpljivi...'

Image
'TO ME NAJVIŠE BOLI' /

Nakon više od godine pauze na teren se vraća Neymar: 'Znam da ste nestrpljivi...'

Kapetan Vatrenih smatra se jednim od najboljih veznih igrača svijeta, postao je simbol svjetskog nogometa, no njegov ulazak u redove Kraljeva bio je pun izazova. Prema pisanju španjolskih medija, prvi mjeseci u Madridu bili su izuzetno teški, a tadašnji iskusniji igrači momčadi poput Ramosa, Ronalda i Casillasa predvođeni Ricardom Carvalhom, bili su posebno oštri prema njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luis Campos, tadašnji pomoćnik trenera Joséa Mourinha, bio je ključan u dovođenju Modrića u Real. Isprva je Modrić bio u sjeni tadašnjeg veznjaka Xabija Alonsa, dok je plan kluba bio da Nuri Sahin dobije više prilika. No, Luka se suočio s podsmijehom svojih suigrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veterani su bili ti koji su ga ismijavali. Predvodio ih je Ricardo Carvalho, a pridružili su mu se 'eksperti' za šalu kao što su Casillas, Cristiano i Ramos. Luku su zvali 'Poni' zbog njegovog niskog rasta, snažnih nogu i frizure koja ga je činila sličnim ždrijebetu. Također, nadjenuli su mu nadimak 'Guetta' zbog sličnosti s poznatim DJ-em," stoji u izvještaju.

No, unatoč svemu, Modrić je s vremenom izborio mjesto u prvom sastavu te stekao ogromno poštovanje suigrača, koji su ga s vremenom zavoljeli i prihvatili.

Modrićeve sposobnosti i dalje oduševljavaju, unatoč tome što se talijanski stručnjak Carlo Ancelotti u ovoj sezoni na trenutak odlučio za druge opcije. Međutim, Luka, sada u svojoj 40. godini, svojim nastupima i predanošću nadmašio je mnoge mlađe suigrače. Zbog toga se Ancelotti morao predomisliti i vratiti ga u momčad, prepoznajući njegovu važnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo