MODRIĆ NAJAVIO FINCE I IZBJEGAO OBJAŠNJENJE: / 'Stojim kod svega što sam rekao, ali ne bih želio ulaziti u analize i pojašnjavati'

Image
Foto: PIXSELL

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom pretposljednji je ispit kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo kojem je sljedeće godine domaćin Rusija.

5.10.2017.
21:08
PIXSELL
VOYO logo

Utakmica je to u kojoj nogometaši koje s klupe vodi Ante Čačić nemaju prava na pogrešku jer, premda vodeći na ljestvici svoje skupine I, bodovno izjednačeni drugoplasirani Island prijeti, a trećeplasirana Turska i s njom na četvrtom mjestu jednako uspješna Ukrajina, imaju svoje planove i nadanja.

Susret za koji je prodano oko 7000 ulaznica, a kapacitet Rujevice za ovaj ogled iznosi 8240 mjesta, su na konferenciji za medije najavili kapetan hrvatske izabrane vrste Luka Modrić i izbornik Čačić. Pred Modrićem je stoti nastup za Vatrene, a o jubileju veznjak Real Madrida kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivan tjedan

"Ovo je za mene jako emotivan tjedan, počevši od rođenja trećeg djeteta, kćeri Sofije, do sutrašnjeg stotog nastupa za Hrvatsku, što me čini jako sretnim i jako ponosnim. Iskreno, nikad nisam očekivao doći do te brojke, san mi je bio samo nastupiti za reprezentaciju. Ovakav jubilej je velika čast izvan svih očekivanja. Nadam se da ćemo i ja i momčad zaokružiti tjedan na najbolji mogući način te da će mi tako cijeli tjedan ostati u lijepom sjećanju."

Upitan je Modrić i da prokomentira ono što je rekao nakon poraza od Turske u prošloj utakmici, no na 'nedostatak naboja', kako je sam definirao situaciju u reprezentaciji, Modrić, koji je naglasio da i sada stoji iza navedenog, se nije želio vraćati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

VATRENI ODRADILI TRENING: Pogledajte kako izgleda priprema najboljih hrvatskih nogometaša za susret protiv Finske

Image

VATRENI ODRADILI TRENING: Pogledajte kako izgleda priprema najboljih hrvatskih nogometaša za susret protiv Finske

"Dobra je, iako smo svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo. Stojim kod svega što sam rekao poslije gostovanja u Turskoj, ali ne bih želio sada ulaziti u dublje analize i pojašnjavati svoje osjećaje. Međutim, razgovarali smo i pojedinačno i kao momčad te znamo kakva su očekivanja. Znamo što nam je činiti želimo li na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da ćemo u obje utakmice biti u pravom izdanju, da ćemo odigrati muški i borbeno te vjerujem u najbolji mogući ishod. Morat ćemo biti koncentriraniji i igrati bolje kako bismo otišli tamo gdje nam je mjesto. Kvalitetu imamo, no to ništa ne znači ako to ne prezentiramo na terenu", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finska je u naletu

O Fincima Modrić kaže:

"Finska je u naletu, igra jako dobro, pobijedila je čak i Island. Fizički su čvrsti, moćni u prekidima i očekuje nas iznimno teška utakmica. Morat ćemo biti ona prava Hrvatska s početka kvalifikacijskog ciklusa. Dobro smo radili, dobro se pripremili i sada moramo to pretočiti u uspjeh na travnjaku. Svi Skandinavci gaje sličan, agresivan stil nogometa te smo za to spremni i morat ćemo biti na pravoj razini želimo li pobjedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem odličnu atmosferu. Nadam se lijepom vremenu i posjeti u velikom broju te da navijači dolaze s namjerom pružiti nam podršku. Uz njihovu pomoć možemo do sva tri boda. U svakoj dosadašnjoj utakmici u Rijeci imali smo odličnu atmosferu i želimo obradovati navijače. Osim toga, tereni su odlični - i za trening i za igru - i svaka čast Rijeci na pravim, sportskim uvjetima. Svakom je sportašu užitak sudjelovati na njima. Mi ne odlučujemo gdje će se igrati, a u svim smo dijelovima Hrvatske uvijek bili lijepo dočekani", poručio je za kraj kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Čačić ovako vidi nadolazeći susret:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica s tri boda kao imperativom. Finska je momčad čvrstog obrambenog garda, i kad gubi, to je tijesno. Uočio sam kod igrača da su svjesni trenutka, a moramo biti koncentrirani, dovoljno agresivni i dobro raspoloženi te ostvariti dobar protok lopte"

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo