glasujte u anketi za ballon d'or / Modrić krasnom asistencijom postavio novi neobičan rekord: Zaslužuje li najprestižniju nagradu?

Image
Foto: AP

Modrić je sinoć još jednom pokazao svoju klasu, upisao neobičan rekord vezan uz svog suigrača, te možda i potvrdio da je konkurent za nagradu Ballon d'Or

20.9.2018.
7:30
AP
VOYO logo

Luka Modrić i GarethBale vole igrati zajedno. Činjenica je to jasna svakome tko je pobliže pratio razvoj ovih dvojice vanserijskih igrača. 

Od Tottenhamove do Realove svlačionice, komplementarni element i razumijevanje između najboljeg velškog i najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti konstantno su u uzlaznoj putanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se sinoć kasno navečer na Twitteru pojavio vrlo zanimljiv podatak. Modrić je prekrasnom asistencijom za Balea u 3:0 pobjedi nad Romom postao Baleov najbolji asistent u karijeri. Kod čak 12 Baleovih pogodaka prethodilo je briljantno dodavanje našeg veznjaka. Nitko Velšanina toliko nije hranio loptama u karijeri, uključujući klupske i reprezentativne suigrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12 na prvu i nije tako impresivna brojka, no mnoge stvari treba uzeti u obzir. Primjerice, Bale nije klasični napadač, već ofenzivni krilni igrač. Tu je i njegova sklonost ozljedama i činjenica da iz tog, ali i iz mnogih drugih razloga, od dolaska u Real u brojnim periodima nije bio u prvim planovima kod trenera. S druge strane, u Londonu je u vrijeme Modrićeva dolaska u Premiership igrao na poziciji lijevog beka, tek je posljednje dvije sezone Bale pokazao ubojiti napadački potencijal i preselio na poziciju klasičnog krila.

A kakva je to akcija sinoć bila. Luka prima loptu, diže glavu, jedna razmjena pogleda s Baleom i zna se što slijedi. Velšanin kreće u ubojiti sprint, a Modrić u pravom trenutku, taman da izbjegne zaleđe, šalje prizemnu dijagonalu kroz srce obrane. Akcija koju ne može svatko odigrati. Kemija koja se gradi godinama, s iskustvom i poznavanjem kolega iz svlačionice, nečega što u slučaju Balea i Modrića traje punih 10 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka Modric setting the table and Bale eating", stoji u jednoj zanimljivoj objavi na Twitteru. U nešto slobodnijem prijevodu - 'Modrić sve priprema, a Bale ubire zasluge'. Luki to dapače, nimalo ne smeta. Često je Modrić u medijskim istupima isticao da mu je najbolji klupski prijatelj uz Ramosa upravo Gareth Bale

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prijateljski duh u sportu se mora osjetiti i na terenu. Znaju to svi koji su makar 'haklali' po kvartovskim igralištima ili se bavili nekim momčadskim sportom u amaterskoj konkurenciji. Činjenica je da čak i u slučajevima koji ne završavaju pogotkom, jednostavno je teško ne osjetiti razumijevanje između njih dvojice. Ronaldovim odlaskom, logično je očekivati da će Velšanin koji je dosad bio u sjeni briljantnog Portugalca, dobiti više slobode i možda postati udarna napadačka vedeta Madriđana, a uz Benzemu i Asensija koji je već sad vrhunski kalibar, Ronaldov odlazak mogao bi biti bezbolniji no što je itko u Madridu očekivao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je pak još jednom sjajnom predstavom u dresu Kraljeva dokazao Lopeteguiju da nije igrač za klupu, a svim glasačima da itekako zaslužuje biti u ozbiljnoj konkurenciji za nagradu 'The Best', ali i za najprestižniju individualnu nagradu u svijetu nogometa - Ballon d'Or, koja se u prosincu dodjeljuje najboljem igraču svijeta u minuloj kalendarskoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 33 godine na leđima, kapetan hrvatske reprezentacije je još uvijek alfa i omega veznog reda Reala, pokretač svih napadačkih akcija i voditelj orkestra koji daje ritam igri svoje momčadi. Lopetegui se naslušao kritika navijača nakon razočaravajućeg remija u Bilbau, pa je ovog puta Modrića na terenu ostavio sve do 85. minute. 

"Osjećam se mnogo bolje. Nakon Svjetskog prvenstva bio sam umoran, no nadam se da ću sad nastaviti s predstavama kakvu sam pružio večeras", rekao je Modrić nakon pobjede nad Romom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bude li doista tako, neće biti iznenađenje nađe li se i u najužoj konkurenciji za Ballon D'Or. Nakon UEFA-ine nagrade za najboljeg igrača Europe, srebrne medalje i Zlatne lopte na Svjetskom prvenstvu te četiri Lige prvaka, Ballon D'Or je sve što mu preostaje. Postao bi vječna nogometna legenda, svjetska ikona o kojoj bi se pričalo s desetljećima odmaka.

Zanimljivo, ovih dana obilježit će se deseta godišnjica otkako je Cristiano Ronaldo prvi put osvojio Ballon d'Or, naslijedivši prestižnu nagradu France Footballa od Brazilca Kake. Od tog dana, nagrada je išla samo u ruke njega i Lea Messija. Mnogi inozemni stručnjaci, novinari ali i navijači, smatraju da je konačno došlo vrijeme da njihovu dominaciju prekine upravo Luka Modrić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što vi mislite, zaslužuje li Modrić nagradu Ballon d'Or?

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo