MODRIĆ JE ZBUNJEN, A BOBAN ODUŠEVLJEN: / Aktualni i bivši kapetan Vatrenih oko jedne su stvari na suprotnim stranama

Image
Foto: AFP

Luka Modrić je pun nedoumica oko korištenja video-tehnologije u nogometu, dok Zvonimir Boban smatra da VAR donosi maksimalnu korist.

20.12.2017.
7:30
AFP
VOYO logo

Upotreba video-tehnologije kao pomoći sucima (VAR) našla se na meti brojnih kritika tijekom nedavnog Svjetskog klupskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U redovima pobjednika natjecanja Real Madrida bili su posebno oštri prema tehnologiji, a među glasnijima je bio naš Luka Modrić.

Image
MODRIĆ PROGLAŠEN IGRAČEM UTAKMICE PA SE OBRUŠIO NA VAR: /

'Za mene je to zbunjujuće i predugo traje'

Image
MODRIĆ PROGLAŠEN IGRAČEM UTAKMICE PA SE OBRUŠIO NA VAR: /

'Za mene je to zbunjujuće i predugo traje'

Za Balea je nogomet bolji bez VAR-a

"Za mene je to zbunjujuće, ne znam u kojim se situacija koristi, a u kojima ne. Sada su svi vidjeli da u nekim situacijama može pomoći, ali da odluke oduzimaju previše vremena. Svakako ja o tome neću odlučiti, neka drugi razmišljaju o tome", izjavio je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podržao ga je i suigrač Gareth Bale, istaknuvši da je nogomet bolji bez VAR-a, a u raspravu se uključio i Realov trener Zinedine Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluke moraju biti brze, ali kad sve traje tri ili četiri minute, postaje čudno. Moramo izvući najbolje iz tehnologije i poboljšati negativne dijelove ovog sustava", rekao je francuski stručnjak.

'VAR donosi zaštitu nogometu'

Nakon ovih je riječi u obranu VAR-a stao legendarni kapetan hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban koji obnaša dužnost zamjenika glavne tajnice FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno smo zadovoljni upotrebom VAR-a tijekom klupskog SP-a. VAR je ponovno imao važnu ulogu u osiguravanju poštenih rezultata u svih osam utakmica. Poanta VAR-a je minimalna smetnja za maksimalnu korist što se pokazalo i tijekom turnira. Još smo jednom vidjeli kako je video-tehnologija pomogla sucima da donesu ispravne odluke. Želim naglasiti da onaj tko je otvoren prema ovom ogromnom koraku može biti samo pozitivan i prihvatiti zaštitu koju VAR donosi nogometu", prenosi Bobanovu izjavu službena stranica FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo