ELITNO DRUŠTVO / Španjolci Modrića izabrali u najboljih 11 na svijetu: Imao je opaku konkurenciju, ali uvjerljivo pobijedio

Image
Foto: Profimedia

Čitatelji uglednog lista imali su velik izbori, ali su se odlučili za kapetana Vatrenih

17.5.2023.
8:47
Profimedia
VOYO logo

Španjolska Marca sastavila je najbolju nogometnu momčad na svijetu prema glasovima svojih čitatelja. U ovu elitnu skupinu uvršten je i kapetan Vatrenih i veznjak Real Madrida Luka Modrić.

Image
HOĆE LI IM TO POMOĆI? /

Modrić i društvo i danas će koristiti nešto što su mnogi smatrali ilegalnim: 'Majice će im biti natopljene...'

Image
HOĆE LI IM TO POMOĆI? /

Modrić i društvo i danas će koristiti nešto što su mnogi smatrali ilegalnim: 'Majice će im biti natopljene...'

Više od 100.000 čitatelja Marce izrazilo je svoje mišljenje u anketi koja je ponudila nekoliko opcija za svaku poziciju na terenu. Time su čitatelji mogli formirati tim za koji smatraju da je idealan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ponuđenim veznjacima bili su Pedri (Barcelona), Kevin De Bruyne (Manchester City), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Rodri (Manchester City), Luka Modrić (Real Madrid), Casemiro (Manchester United), Bruno Fernandes (Manchester United) i Toni Kroos (Real Madrid).

Nakon glasanja, čitatelji su u veznom redu najviše glasova dali Modriću i De Bruyneu. U završnom krugu glasanja, biralo se između De Bruynea i Bellinghama, te Modrića i Kroosa. Modrić je pritom dobio 85 posto glasova od ukupno 33.778 sudionika ankete, čime je potvrđeno njegovo mjesto u idealnom timu prema mišljenju čitatelja Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idealna momčad svijeta po izboru čitatelja Marce:

Courtois (8 milijuna eura) - Hakimi (13), Militao (7), Araujo (7), Davies (11) – Messi (40), De Bruyne (23), Modrić (12), Vinicius (10) - Haaland (20), Mbappe (72).

Uz svakog igrača navedena su i njegova godišnja primanja, pa Marca tako otkriva da Modrić igra uz godišnju plaću od 12 milijuna eura, čime je šesti najplaćeniji igrač u njoj. Potom sastavlja najskuplju momčad svijeta sastavljenu od igrača s najvećim primanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplja momčad svijeta:

De Gea (19 milijuna eura) - Hakimi (13), Varane (17), Koulibaly (15) - Messi (40), De Bruyne (23), Hazard (25), Iniesta (23) - Neymar (44), Ronaldo (200), Mbappe (72).

Vidljivo je da samo četvoricu iz ekipe najplaćenijih nogometni navijači smatraju dovoljno dobrima i za ekipu najboljih. To su Hakimi, Messi, De Bruyne i Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo