U ZAVIDNOJ SU POZICIJI /

Modrić ima šansu ponovno se upisati u povijest: Odigra li se sve po planu, past će brojni rekordi

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Trenutačno kapetan hrvatske reprezentacije i europskog klupskog prvaka dijeli rekord od 26 osvojenih naslova s Nachom Fernándezom koji je nedavno napustio Bernabéu

12.8.2024.
15:34
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Real Madrid će u srijedu imati priliku osvojiti prvi trofej nove sezone kada se suoči s Atalantom u finalu UEFA Superkupa. Ova utakmica nudi pregršt mogućnosti za rušenje brojnih rekorda - klupskih i individualnih. Ako Kraljevski klub pobijedi, Luka Modrić će postati jedini rekorder po broju osvojenih naslova u povijesti kluba.

Image
KAOS /

Tek je došao, a već je u problemima: Barcelona u teškoj financijskoj situaciji muku muči s Olmom

Image
KAOS /

Tek je došao, a već je u problemima: Barcelona u teškoj financijskoj situaciji muku muči s Olmom

Trenutno, kapetan hrvatske reprezentacije i europskog klupskog prvaka dijeli rekord od 26 osvojenih naslova s Nachom Fernándezom koji je nedavno napustio Bernabéu. Ako Madrid osvoji Superkup, Modrić će postati samostalni rekorder. Osim hrvatskog veznjaka, Carlo Ancelotti također ima priliku ući u povijest. Trenutačno ima 13 naslova, a pobjedom nad Atalantom izjednačio bi se s dosadašnjim rekorderom, Miguelom Muñozom koji je osvojio 14 naslova. Ancelotti bi tako postao najtrofejniji trener u povijesti madridskog velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda nad Atalantom donijela bi novi rekord i za Real Madrid kao klub. Trenutačno su u društvu AC Milana i Barcelone koji su svi osvojili po pet UEFA Superkupova. S novim trofejem, Real bi postao jedini vlasnik tog rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome što su kladionice Španjolcima dale status favorita, vratar Thibaut Courtois upozorio je na opasnost od podcjenjivanja Atalante.

"Znamo da nas protiv Atalante očekuje teška utakmica i moramo biti spremni", rekao je Courtois, dodajući da se momčad više fokusira na osvajanje trofeja nego na postizanje rekorda. "Naravno, ako možemo postaviti još jedan rekord, to je lijep bonus, ali najvažnije je da pokušamo osvojiti ovaj trofej."

Talijani ulaze u finale s određenim problemima s ozljedama. Njihov najbolji strijelac, Gianluca Scamacca, još uvijek se oporavlja od rupture križnog ligamenta, a Mateo Retegui, koji je kupljen za 22 milijuna eura iz Genoe, doveden je kao zamjena. Također, Nicolò Zaniolo, posuđen iz Galatasaraya, mogao bi propustiti utakmicu zbog ozljede koju je zadobio u pripremnom meču protiv St. Paulija.

Za razliku od Atalante, Madriđani nemaju toliko razloga za brigu. Redovi su im puni mladih snaga, a jedan od mladića koji se iskazao kao pouzdan je Joan Martínez. Mladi središnji branič dokazao je da je izniman talent te privukao pažnju klupskog vodstva. Unatoč tome što je trenutačno na oporavku zbog rupture križnog ligamenta, Madrid je uvjeren da će se Martínez vratiti još jači, a posebno u njega vjeruje Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjedniče, on je najbolji mladi branič kojeg sam vidio u dugo vremena," izjava je koju je uputio predsjedniku kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako oporavak traje i nije postavljen nikakav rok za njegov povratak na teren, Madrid je siguran da će, uz pravilnu rehabilitaciju, Martínez postati ključni igrač u budućnosti. Iako je njegovo prisustvo na terenu trenutačno onemogućeno, klub smatra da će s pravim radom na fizičkoj pripremi izbjeći slične ozljede u budućnosti. Iako su u posljednjim tjednima bile velike nade povezane s njim, s obzirom na to da Madrid nije uspio dovesti Lenyja Yora, Martíneza se uzima kao idealnog kandidata za dugoročni projekt. U međuvremenu, Ancelotti ima dovoljno resursa za upravljanje obrambenim izazovima ove sezone.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo