KAOS /

Tek je došao, a već je u problemima: Barcelona u teškoj financijskoj situaciji muku muči s Olmom

Image
Foto: Profimedia

Naime, Barcelona se bori s deficitom od oko 100 milijuna eura za sezonu 2023./2024., koji je rezultat problema sa zaduženjem Barça Media koji ih muči još od prošlog ljeta

12.8.2024.
13:17
Profimedia
VOYO logo

Od završetka Eura, jedna je od glavnih tema bio povratak Danija Olma u Barcelonu, njegov matični klub. Iako je transfer službeno potvrđen, Katalonci su se našli u velikom problemu.

Image
ŠUŠKA SE... /

Talijanski insajder tvrdi: Vatreni odlazi na posudbu u talijanskog prvoligaša?

Image
ŠUŠKA SE... /

Talijanski insajder tvrdi: Vatreni odlazi na posudbu u talijanskog prvoligaša?

Barcelona se suočava s velikim problemima u vezi s registracijom bivšeg dinamovca, novog pojačanja koje su doveli za približno 55 milijuna eura nakon sage koju im je pripremio Leipzig. Iako je transfer službeno potvrđen prošlog petka, klub ne može trenutno registrirati Olma zbog ozbiljnih financijskih poteškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Barcelona se bori s deficitom od oko 100 milijuna eura za sezonu 2023./2024., koji je rezultat problema sa zaduženjem Barça Media koji ih muči još od prošlog ljeta. Zbog tih financijskih poteškoća, klub ne može registrirati nove igrače, uključujući mladog Španjolca, dok ne riješi problem s nedostatkom sredstava.

Da bi omogućili registraciju novih igrača, Katalonci će morati učinkovito upravljati izlaznim transferima. Postojale su spekulacije o mogućem odlasku mladog Brazilca Victora Roque koji je na kraju odbio transfer u Saudijsku Arabiju. Također, postoji mogućnost da bi Barcelona mogla prodati Frenkieja de Jonga kako bi prikupila potrebna sredstva. Međutim, konkretni dogovori o tim transferima još uvijek nisu ostvareni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se ne postigne znatniji napredak u ovom području, Olmo neće moći nastupati za Barcelonu u službenim utakmicama. Trenutačno, klub nema mnogo aduta na tržištu koji bi mogli donijeti potrebne financijske resurse. Igrači poput De Jonga koji je zadovoljan u Barceloni i ne želi otići, Ronald Araujo koji je teško ozlijeđen i stoga malo atraktivan za druge klubove te Raphinha, čija je tržišna vrijednost opala, ne pružaju puno pomoći u ovoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo