BITKA ZA MADRID / Modrić i društvo protiv Guardiolinog stroja: Novi spektakl ili kamilica od utakmice?

Image
Foto: Profimedia

Real Madrid i Manchester City sučelit će se u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Utakmica počinje u 21 sat

9.5.2023.
9:06
Profimedia
VOYO logo

Nakon kratke, ali primjetne pauze od tri tjedna vraća nam se najjače klupsko natjecanje. U reprizi prošlogodišnjeg polufinala, Real Madrid i Manchester City borit će se za mjesto u velikom finalu.

Image
TAJNO ORUŽJE 'GRAĐANA' /

Ona prijeti Luki i društvu: Čim je sletjela u Madrid izazvala je pomutnju

Image
TAJNO ORUŽJE 'GRAĐANA' /

Ona prijeti Luki i društvu: Čim je sletjela u Madrid izazvala je pomutnju

Prošlogodišnji spektakl

Za mnoge je prva polufinalna utakmica između Građana i Kraljevskog kluba prošle sezone bila jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica ikad odigrana u Ligi prvaka.
U spektakularnom okršaju na Etihadu, momčad Pepa Guardiole slavila je s 4:3, no s obzirom na broj prilika koje su stvorili igrači obje momčadi, nikoga ne bi čudilo da je bilo i 10 golova na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzvratu su obje ekipe bile malo rezervirane pa se na prvi gol čekalo sve do 73. minute kada je Riyad Mahrez doveo City u vodstvo, a Real na rub ispadanja. Madriđani su tada imali tek jedan posto šansi za prolazak budući da su im trebala dva gola u manje od 20 minuta protiv jedne od najboljih obrana.

Međutim, tada se ukazao čudesni Brazilac Rodrygo koji je golovima u 90. i 91. odveo utakmicu u produžetke, a tamo je Karim Benzema zabio i treći gol Reala i odveo ih u veliko finale u kojem su slavili protiv Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najave obećavaju

Upravo zbog prošlogodišnjeg iskustva, mnogi su se pitali hoće li Guardiola probati igrati ovaj put malo povučenije i ne napasti Real kao što napadne sve ostale.
Međutim, sudeći po najavama igrača i trenera, očekuje nas još jedan spektakl za pamćenje.

"Nogomet vam daje mogućnost osvete. U sjajnoj smo formi, ničega se ne bojim. Vjerujemo da ćemo proći. Motivirani smo, jako dobro radimo i u najboljoj smo formi. Pokušat ćemo ništa ne dati Realu i slomiti ga kada ćemo moći. Moramo ih kazniti kada se otvori prilika", rekao je Rodri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaku sezonu želimo osvojiti Ligu prvaka. Ne bih volio imati momčad koja će osvojiti Ligu prvaka i onda zaboraviti na to. Da bi osvojio Ligu prvaka, moraš pobijediti Real Madrid jer su oni daleko najbolja momčad u ovom natjecanju. Nedavno sam pogledao snimke dviju utakmica iz prošle sezone i mislim da smo u njima bili odlični. Nismo pobijedili i zato smo danas ponovno ovdje", dodao je Guardiola, koji smatra kako će ukupni pobjednik polufinala "biti odlučen u Manchesteru", odnosno u uzvratu.

"Uopće ih se ne bojimo. Bismo li trebali? Ne igra grb s dresa, nikad se ne radi o grbu. Radi se o igračima koji su na terenu. Da Madrid nije imao Luku Modrića, Tonija Kroosa, Viniciusa, Karima Benzemu, mogao bih ih sve nabrojiti, ne bi ništa osvojio. Sam dres ne može do pobjede. Bili bismo glupi da ne poštujemo Real, ali imamo svoj cilj", rekao je Bernardo Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugačije od prošle sezone je samo to što smo prošle sezone osvojili Ligu prvaka. Madriđani su uvijek uzbuđeni oko ovog natjecanja", istaknuo je Carlo Ancelotti te poručio kako bi prihvatio scenarij iz prošle sezone, a to je da Real u dvije utakmice sa Cityjem primi pet golova, a zabije šest.

Međusobni omjer

Za ljubitelje statistike, dodajmo i to da Guardiola protiv Ancelottija vodi s 5:3 u međusobnim omjerima, a Real i City su na omjeru 4:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kladionice daju blagu prednost gostima iz Manchestera.

Utakmica počinje u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo