Prvo je mrežu zatresao desnom nogom pogodivši sami donji kut, a ubrzo potom i ljevicom u suprotne rašlje… Mladi maksimirski vezist Martin Baturina efektnim je "minijaturama“ uz dva pogotka u završnici utakmice začinio Dinamov ulazak u novu sezonu. Maksimirski su nogometaši u svom prvom pripremnom nastupu uoči nove natjecateljske godine svladali aktualnoga slovenskog prvaka Muru na njezinu terenu na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti s 4:0, stoji na službenoj stranici kluba.

Prvi je pogodak potpisao Mario Ćuže, povratnik s posudbe u ukrainskom Dnipru-1, nakon sjajne akcije u kojoj su „sitnim vezom“ uz jedan dodir i proigravanje petom sudjelovali Bartol Franjić, Sandro Kulenović i asistent Marko Tolić. Loptu je na lijevoj strani prihvatio Ćuže i s osam metara silovito lansirao pod gredu u svoju bližu stranu.

Franjić je u igru uskočio u 19. minuti nakon što je travnjak morao napustiti ozlijeđeni Kristijan Jakić koji je utakmicu nastavio gledati s ledom preko bolnog gležnja.

Upravo je Kulenović, koji je u prethodnoj akciji petom proigrao Tolića, sam odlučio postati i strijelac. Bio je to njegov premijerni nastup nakon povratka s posudbe u Rijeci. U 41. je minuti s 14 metara, malo s lijeva, efektno plasirao desnom nogom u suprotnu „malu mrežu“.

Baturina briljirao

U samoj završnici pljesak je ponajprije mamio 18-godišnji Baturina. U 82. je minuti povukao napad, ušetao u kazneni prostor s desne strane pa s 12 metara pogodio u bliži donji kut.

Samo četiri minute kasnije priredio je minijaturu za naklon: primio je loptu dvadesetak metara od vrata, vješto primirio desnom nogom, spretno se okrenuo pa munjevitim trzajem ljevicom proparao same suprotne rašlje!

Dinamo je posebice u završnici utakmice lomio suparničku obranu. Komnen Andrić presjekao je loptu na svojoj polovici i potpuno neometan sjurio se u kontranapad pretrčavši pola terena bez ikakve suparničke pratnje. Istrčao je sam pred vratara, ali tek za koji centimetar poslao loptu pored vratnice.

Nešto kasnije je Iyayi Believe Atiemwen snažno gađao s 20 metara, ali je vratar Marko Zalokar uspio obraniti. Pokušao je i Dario Špikić, ali je loptu okrznuo domaći branič i otkotrljala se uza samu vratnicu u korner.