MODRI PREDSTAVILI SENZACIONALNO POJAČANJE: / 'Došao sam jer želim igrati Ligu prvaka, u Hrvatskoj je Dinamo kao PSG u Francuskoj'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zvučno pojačanje stiglo je na Maksimir

16.7.2019.
13:48
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Dvadesetdevetogodišnji Švicarac François Moubandje u utorak je predstavljen kao novi igrač zagrebačkog Dinama.

Moubandje igra na poziciji lijevog braniča, a stigao je iz francuskog prvoligaša Toulousea i prema Transfermarktu vrijedi oko 2,5 milijuna eura. Istekao mu je ugovor pa ga je Dinamo doveo kao slobodnog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SENZACIONALNO POJAČANJE U DINAMU: /

Dolazi iz francuske lige, a 2017. postao je hit na YouTubeu posramivši Di Mariju i Verrattija

Image
SENZACIONALNO POJAČANJE U DINAMU: /

Dolazi iz francuske lige, a 2017. postao je hit na YouTubeu posramivši Di Mariju i Verrattija

"Došao sam u Dinamo jer želim igrati Ligu prvaka. Znam da je Dinamo velik klub koji u svakoj utakmici traži pobjedu, klub ima mentalitet poput PSG-a u Francuskoj. Dugo sam odlučivao o nastavku karijere, trener me jako želio, pa sam sretan što sam konačno stigao ovdje. Vjerujem da je ovo bila dobra odluka, trenirat ću maksimalno, a želim se plasirati i u Ligu prvaka", prenosi riječi Moubandjea s predstavljanja 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski branič u Hrvatsku je stigao iz Francuske koja ima mnogo jaču ligu.

"Jako sam motiviran, ovo je novi klub, želim se tu dokazati. Haha, znam da tu nema igrača poput Neymara ili Mbappea, ali znam i da u Hrvatskoj ima jako puno kvalitetnih mladih igrača. Dinamo je prvak Hrvatske, kažem taj je klub ovdje poput PSG-a u Francuskoj", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Modrih Nenad Bjelica prezadovoljan je dolaskom novog nogometaša u kojem vidi važno pojačanje za napad na ulazak u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliko mi je zadovoljstvo što je Moubandje konačno s nama, on nam je odavno prva želja u potrazi na lijevim bekom. Nakon dva mjeseca smo uspjeli to realizirati, vrlo smo sretni i zadovoljni. Htio bih se zahvaliti švicarskom izborniku Vladimiru Petkoviću koji nam je pomogao pri realizaciji ovog transfera, uvjerio i samog igrača kako je Dinamo klub koji mu može ponuditi puno toga u karijeri".

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nenad Bjelica i Francois Moubandje

"Moubandje je reprezentativac Švicarske, šest sezona je igrao u Francuskoj, takve stvari nikada nije lako realizirati. Kao što prošle godine nije bilo lako niti s Theophileom. No, ovakvim transferima Dinamo pokazuje svoju veličinu, veliki su igrači kroz povijest igrali ovdje, veliki igrači i sada igraju ovdje. Dinamo je u kontinuitetu na europskoj sceni, bilo kroz Ligu prvaka ili Europsku ligu, a Zagreb ugodan grad za život. Osim manjka publike, nema razloga zašto igrač takvog kalibra ne bi došao ovdje", smatra Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Di Mariju i Verattija 'poslao po ćevape'

Moubandje je pratio iz lože subotnju utakmicu Superkupa između Dinama i Rijeke i trijumf svoje nove momčadi, koja je na sjajan način ušla u novu sezonu. Nenad Bjelicatako je riješio problem lijevog beka. Francuske medije posebno je zaintrigirao 2017. godine, piše 24sata, kada se na utakmici protiv PSG-a sjajnim lažnjacima riješio nogometnih zvijezda Angela Di Marije iz Argentine i Talijana Marca Verrattija i poslao ih po ćevape, taj je prodor švicarskog nogometaša postao hit na YouTubeu. Proteklih godina privukao je interes engleskih klubova West Hama i Wolverhamptona.

“Vrijedi spomenuti kako je François Moubandje za reprezentaciju Švicarske odigrao je 21 utakmicu, u elitnom razredu francuskog nogometa ima 134 utakmice i njegovo golemo iskustvo zasigurno će pomoći osiromašenoj Dinamovoj lijevoj strani koja je ostala samo na Marinu Leovcu i priučenom lijevom beku Jošku Gvardiolu“, stoji u tekstu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svlačionici će ga dočekati kolega iz reprezentacije, napadač Mario Gavranović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo