Ključni dvoboj /

Modri na kišnom Maksimiru jurišaju po pobjedu: 'Prilika da vidimo pravi Dinamo koji je Bjelica stvorio'

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, ali i onog kijevskog, Jerko Leko, u razgovoru za RTL Danas rekao je da je utakmica u srijedu sigurno jedna od povijesnih

6.11.2019.
20:02
VOYO logo

Pred Dinamom je ključnih 90 minuta na Maksimiru. Modru momčad čeka uzvrat protiv ukrajinskog prvaka Šahtara u Ligi prvaka.  

Susret je to u kojem će Dinamo tražiti iznimno važna tri boda za veliki korak prema osmini finala najelitnijeg klupskog natjecanja, ali i sigurnom proljeću u Europskoj ligi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Nenad Bjelica pripremio je 3-5-2 taktiku koja je dobro dosad uvijek palila. Trener Dinama rekao je da u odnosu na u utakmicu u Harkivu treba podići obranu jer je Šahtar opasan u kontranapadima.

Protiv Šahtara u Ligi prvaka igrao je i nekadašnji Dinamovac Ivan Kelava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda smo po imenima imali i veću kvalitetu, ali ovaj Dinamo je kolektiv i trener bjelica je uspio postići da ga 25 igrača slijepo slijedi. A kad to uspiješ, onda si vrhunski stručnjak", kazao je Kelava.

A Bjelica voli podbosti pa je jučer kada je vidio koliko se novinara okupilo rekao: "Očito da je neka povijesna odlučujuća sudbonosna utakmica". 

Iz Bjeličinog sarkazma može se vidjeti kako momčad priprema isto kao i za bilo koju utakmicu.

"Dečki su vrlo motivirani s jedne strane, s druge vrlo opušteni, žele uživati i pobijediti ovu utakmicu", rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda osigurava još jedno proljeće u Europskoj ligi, približava Dinamo povijsnom prezimljavanju u Ligi prvaka što može generirati zaradu u vrijednosti jednog Danija Olma. 

2,7 sedam milijuna eura donijela bi pobjeda nad Šahtarom, prolazak skupine 9,5 milijuna. Kada tome pridodamo već zarađenih 15 milijuna od plasmana, pa 2,7 milijuna od pobjede nad Atalantom i 900.000 eura od remija u Harkivu, došli smo do 30 milijuna. Plus marketinški potencijal, to je okvirno 40 milijuna.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No novce treba zaraditi na terenu. Trenutak je povoljan, Šahtar je u krizi.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, ali i onog kijevskog, Jerko Leko, u razgovoru za RTL Danas rekao je da je utakmica u srijedu sigurno jedna od povijesnih.

"Imao sam priliku razgovarati s Ademijem, on će igrati i pod bolobima. Igrači su spremni, ne osjećaju pritisak, ali znaju da je utakmica bitna i znaju što ona nosi. Pokazuju da su ekipa koja ima samopouzdanjav. Vjerujem da će i danas biti pravi i da će ih publika nositi do pobjede. Danas će Dinamu biti teže nego u Harkivu, ali to je jedan pravi ispit. Imamo lijepu priliku na djelu vidjeti pravi Dinamo koji je Bjelica stvorio", rekao je Leko

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo