MNOGI MISLE DA ĆE MOURINHO USKORO DOBITI OTKAZ: / Evo pet razloga zbog kojih se to vjerojatno neće dogoditi

Image
Foto: AFP

Sve ozbiljnije se spekulira o mogućem otkazu za Josea Mourinha u Manchester Unitedu

2.10.2018.
7:30
AFP
VOYO logo

Momčad s Old Trafforda za vikend je upisala novi poraz, ovaj puta od West Hama i dodatno produbila krizu koja trese engleskog giganta. Naravno, kako to uvijek bude kada krenu loši rezultati, dodatno se povećao i pritisak na trenera, u ovom slučaju Josea Mourinha, čija se stolica navodno sve ozbiljnije trese. Kladionice Mourinha vide kao glavnog kandidata za otkaz od svih trenera u Premiershipu, a mi vam donosimo pet razloga zbog kojih će Mourinho vjerojatno kraj sezone dočekati na klupi Crvenih vragova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac

Jose Mourinho trenutno s Unitedom ima potpisan ugovor težak 6 milijuna funti godišnje što znači da bi u slučaju otkaza, s obzirom na to da ima još dvije godine aktivnog ugovora, dobio čak 12 milijuna funti otpremnine. Nakon što su s prijašnjim trenerima nakon Sir Alexa Fergusona morali ići na prijevremene raskide ugovora i otpremnine, nije vjerojatno da će se opet odlučiti za nešto takvo, a posebno ne za ovakav iznos.

Veza s Mendesom

Poznato je kako je portugalski stručnjak u sjajnim odnosima sa superagentom Jorgeom Mendesom, a mnogi misle i kako je upravo Mourinho taj koji je uspio odgovoriti Mendesa od toga da natjera za United supervažnog vratara Davida De Geu da napusti Old Trafford. Također, prilično je izvjesno da bi Mourinhov odlazak značio i slabljenje te veze, a onda je moguće sve, pa čak i odlazak Španjolca već u siječnju. Jer, podsjetimo, već jednom je bio na minutu od odlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinho je veliko ime

Portugalac je puno utjecajniji od prethodnih trenera i nije čovjek kojem se samo tako daje otkaz, usprkos tome što ima priličan broj otkaza u svojoj karijeri. Nijedan od tih otkaza nije došao nakon ovako krratkog perioda neuspjeha i gotovo svaki je bio posljedica toga što je Mourinho izgubio kontrolu nad svlačionicom. Uostalom, prije manje od godinu dana čelnici kluba dali su mu novi ugovor i povjerenje, bila bi to prava PR katastrofa ukoliko ga ne bi ispoštovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mentalitet

Louis van Gaal dobio je otkaz nakon poraza u FA Cupu, a David Moyes četiri utakmice prije kraja sezone. Prije toga na klupi Uniteda gotovo tri desetljeća sjedio je Sir Alex Ferguson. Manchester United nije klub koji dijeli otkaze u sredini sezone, bez obzira na prethodna dva slučaja, a nije ni klub koji odluke donosi stihijski. Ako se dogodi da Mourinho dobije otkaz prije kraja sezone, postoji šansa da klub to postane. Gotovo sigurno čelnici kluba nešto takvo neće dozvoliti.

Nema nasljednika

Kada mijenjate jednog od najuspješnijih trenera u povijesti modernog nogometa onda morate za njega imati i adekvatnu zamjenu, čovjeka provjerene kvalitete koji je spreman opdmah preuzeti uzde i graditi priču. Trenutno na tržištu od slobodnih trenera postoji jedan vrhunski trener - Antonio Conte i jedan koji se, usprkos nedavnim uspjesima, tek treba dokazati na tom planu - Zinedine Zidane. Conte je zapravo blaža verzija Mourinha, čovjek koji je nerijetko u svađi sa svlačionicom i koji ima svoj način od kojeg ne odustaje tako da je upitno kolika bi on promjena zapravo bio, a Zidane je čovjek koji se na taktičkom planu nije pokazao dok je bio u Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United ipak nema dovoljno kvalitete da dobar man management trener bude dovoljan za uspjeh kao što je bio slučaj s Real Madridom. Svi ostali treneri nisu dovoljno velika imena da se uopće dovode u vezu s Mourinhom i zapravo je pitanje, isplati li se Unitedu riskirati s nekim nedokazanim trenerom ili je bolje čekati s Mourinhom dok neko veliko ime ne bude slobodno. Vjerojatno ovo drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo