Play ponuda

MLADI VATRENI IDE NA SP KAO AUSTRALAC? / 'Dugo o tome razmišljam, ali sada je sve drugačije jer ta priča postala - stvarnost'

Image
Foto: PIXSELL

Sve je otišlo puno dalje od samog kontakta, a Karačić priznaje da važe odluku

20.4.2018.
22:30
PIXSELL
Play ponuda

Australski nogometni savez kontaktirao je Lokomotivinog nogometaša Frana Karačića, igrača U-21 hrvatske reprezentacije, pisalo se nedavno, i spreman mu je dati priliku na Svjetskom prvenstvu kojem je za manje od dva mjeseca domaćin Rusija. Karačić razmišlja o tome da ju i prihvati.

Australsko državljanstvo ima, a pred sobom i ispunjenje sna o nastupu na svjetskoj nogometnoj smotri. Odluku 21-godišnji bek još nije donio, ali je svjestan da bi se u toj reprezentaciji lakše nametnuo nego u hrvatskoj izabranoj vrsti u kojoj je konkurencija jača, priznaje u razgovoru za nogometni portal Goal i ističe:

Traje već dvije godine

"Cijela priča s Australcima krenula je prije gotovo dvije godine, a onda sam dobio i poziv Ante Čačića u hrvatsku A reprezentaciju za američku turneju i utakmicu s Meksikom. Tada sam se ozlijedio, pa nisam donio još nikakvu odluku, a onda nekoliko mjeseci kasnije prihvatio poziv hrvatske U-21 reprezentacije. Australija se sada plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, a tu su krenuli novi kontakti s predstavnicima njihovog saveza. Kontaktirali su i mene i Lokomotivu, sada je na meni teška odluka."

Image
AUSTRALCI HRVATSKOJ KRADU SJAJNOG MLADOG IGRAČA? /

Zvijezda Lokomotive teško će se ugurati u Vatrene, ali u Socceroose...

Image
AUSTRALCI HRVATSKOJ KRADU SJAJNOG MLADOG IGRAČA? /

Zvijezda Lokomotive teško će se ugurati u Vatrene, ali u Socceroose...

"Što ću odlučiti? Pa ne bih još o tome, odluku ću donijeti tek kada stigne i službeni poziv Australije. Jasno da mi godi poziv Australaca, pa i da bi mi bila velika čast zaigrati na Svjetskom prvenstvu. No, kažem, konačnu odluku donijet ću tek kada i dođe službeni poziv. Razmišljam o tome svakodnevno, pripremam se za tu odluku, ali sada mi je najbitnije biti zdrav i odraditi što bolju završnicu sezone."

Australci su Karačića htjeli u dresu reprezentacije i na prošlogodišnjem Kupu konfederacija. Bio je tad ozlijeđen.

Jedinstvena prilika

"Australci me dugo prate, znaju praktički sve o meni. Najčešće kontaktiram s pomoćnim trenerom reprezentacije Antom Miličićem s kojim sam se i nekoliko puta našao u Zagrebu. On je zadužen za sve Australce koji igraju u Europi, prati ih i skautira, tako da smo i mi sada u redovitom kontaktu. S izbornikom Bertom van Marwijkom još nikada nisam razgovarao, ali putem WhatsAppa jesam s drugim trenerima i psiholozima iz australske reprezentacije", kaže i dodaje:

"Znam da mi je ovo jedinstvena prilika za nastupom na SP-u, svjestan kako nije ista konkurencija u Hrvatskoj i Australiji. Već dugo o tome razmišljam, ali sada je sve nekako drugačije jer ta priča postala - stvarnost. Nekako sam mislio da će opet jednom doći ta ponuda Australaca, ali ne još za ovo Svjetsko prvenstvo. Sada je to ozbiljno, svjestan sam kako nemam puno vremena za tešku odluku."

Play ponuda
Play ponuda