MLADI ŠPANJOLSKI TRENER PREMINUO OD KORONAVIRUSA: / Imao je leukemiju; Objavljeni detalji slučaja

Image
Foto: Atlético Portada Alta: Facebook

Imao je narušeno prethodno zdravstveno stanje zbog čega je bio ranjiviji na virus

16.3.2020.
17:31
Atlético Portada Alta: Facebook
VOYO logo

Sve više je nogometaša i sportaša općenito zaraženo koronavirusom. Sad nam dolazi i tužna vijest iz Španjolske. Mladi španjolski trener Francisco García koji preminuo je u 21. godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O PANDEMIJI KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ I SVIJETU, KAO I O TRENUTNOJ SITUACIJI U ZEMLJI, PROČITAJTE – OVDJE.

Imao simptome koronavirusa

Francisco je u bolnicu stigao prije nekoliko dana kada je imao simptome koronavirusa, ali liječnici su ubrzo ustanovili da mladi Španjolac boluje od puno teže bolesti. Dijagnosticirali su mu leukemiju. Britanski Independent prenosi kako je Francisco García bio trener mlade momčadi u malagaškom klubu Atletico Portada Alta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narušeno zdravstveno stanje

Imao je narušeno prethodno zdravstveno stanje zbog čega je bio ranjiviji na virus nego što je to uobičajeno za pojedinca njegove dobi, te je obaviješten da ima rak nakon odlaska u bolnicu sa simptomima koronavirusa, pišu Britanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema španjolskom listu Malaga Hoy, Garciji je savjetovano da potraži daljnju liječničku pomoć nakon što se borio s respiratornim problemima, a rečeno mu je da ima i koronavirus, kao i upalu pluća.

Rečeno mu da ima i leukemiju

Međutim, također mu je rečeno da ima leukemiju, što je povećalo razinu rizika kojem je bio izložen nakon zaraze samim virusom. Stručnjaci za zarazne bolesti rekli su da bi, da Garcia nije obolio od leukemije, vjerojatno preživio napad koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garcia je trenirao s Atletico Portada Alta četiri godine i bio je trener juniorske momčadi, a predsjednik kluba Pep Bueno odao mu je počast nakon što je otkrio kako se brzo njegovo stanje pogoršalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasili se iz kluba

"Iz Atlético Cotada Alta želimo izraziti najiskrenu sućut obitelji, prijateljima i rodbini našeg trenera Francisca Garcije koji nas je nažalost, danas napustio.

Što ćemo sada bez tebe, Francis? Da, uvijek si bio s nama na naslovnici ili gdje god je bilo potrebno, pomagao. Kako ćemo nastaviti osvajati u ligi bez tebe? Znamo kako, a i sigurno hoćemo, zbog tebe. Zaboravit te nikad nećemo, počivaj u miru fenomen", stoji u objavi na Facebook profilu Atletico Portada Alte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo