MIŠKOVIĆ OTVORENO: / Rijekin šef najavio prodaju najboljih igrača, a osvrnuo se i na izjavu u kojoj ga Kek proziva

Image
Foto: PIXSELL, Nel Pavletic/PIXSELL

'Mi smo već na zimu napravili poteze za iduću sezonu'

7.5.2018.
12:32
PIXSELL, Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke primili su u hrvatskom prvenstvu 30 pogodaka, od čega ih je više od polovice, točnije njih 17, stiglo nakon prekida. Branitelji naslova tri kola prije kraja Prve HNL nalaze se na drugom mjestu sa sedam bodova manje u odnosu na vodeći Dinamo i jednim više od trećeplasiranog Hajduka.

Na sve se gostujući na Radio Rijeci u emisiji Pod stijenama Kantride osvrnuo predsjednik kluba Damir Mišković čije riječi prenosi nogometni portal Goal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka zabija najviše

"Istina je da smo očekivali puno više, ali nekad im ne ide, možda su na neki način na godišnjem... No, ovoga proljeća ostvarili su odlične rezultate, po bodovima smo najbolji u ligi. Čak je i jesen bila dobra, iako smo u HNL-u bili nešto lošiji, ali ne može se svaki put gurati na dvije-tri fronte. Bili su dobri i ovo je uspjeh, a naravno da se uvijek može bolje."

Rijeka koja je postigla 67 pogodaka, tri više od Dinama, ima najubojitiji napad u domaćem prvenstvu, a i primili su samo pogodak više od maksimirske momčadi. Time je Mišković zadovoljan, ali ističe da se na 'nekoliko utakmica dogodilo da nije išlo', pa nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I mene zaboli kad gledam, ali nije stvar u pristupu, dogodi se... Srećko (Juričić), Matjaž (Kek) i Mance razgovarali su s igračima, možda je malo utjecala i sparina, proljeće, kratki rukavi, haha... Još tri kola trebamo dobro odraditi, Armada ima rođendan, treba dati sve od sebe i pokazati da su to bili samo loši dani."

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

04.04.2018. stadion Maksimir, Zagreb - Polufinale hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Borna Sosa, Boadu Maxwell Acosty. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

'Zašto bi nas Kek prozivao!?'

Trener momčadi Matjaž Kek je nakon poraza od Lokomotive izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
KEK OPLEO PO IGRAČIMA: /

Slovenski stručnjak sasuo 'paljbu' po svojim nogometašima, mnogi će si ovo dobro zapamtiti

"Prije nego što opet počnemo razmišljati o naslovu prvaka, mi moramo otkloniti sve svoje probleme. Ovo nije Rijeka kakvu želimo. Ponavljam, ja sam kriv jer nekima stalno dajem priliku. No, imamo predsjednika kluba i dva sportska direktora. Neka oni to pokušaju riješiti."

Osvrnut se morao Mišković i na tu izjavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto bi Kek imao razloga prozivati nas?! Pa svaki klub ima predsjednika i direktora! Kad vidimo da je lošije, svi sjednemo, poguramo napijed, to smo napravili, sve ostaje u kući. Svi smo svjesni da je moglo bolje, ali drugi smo, mogli smo se približiti Dinamu, nismo, ali drugo mjesto je veliko. Najljepše bi bilo da svake godine osvajamo, iako bi i to dosadilo, moramo i drugima dati da osvoje nešto, haha! Budimo realni, sagledajmo na čemu smo. Na jesen su otišla dvojica igrača (Andrijašević i Ristovski), izgubili smo najviše utakmica, igrači su davali više od sebe u Europskoj ligi, u drugom dijelu smo prvi. U nogometu je tako, igrači dolaze, odlaze, pa i strani klubovi mijenjaju po deset igrača! I ne samo oni najbogatiji."

Prodaja najboljih

Potom se osvrnuo na klupsku politiku najavivši prodaju igrača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo već na zimu napravili poteze za iduću sezonu, uzeli desnog beka i stopera velike kvalitete. A prodavat će se najbolje ili ono što se na tržištu traži, kad dođe dobra ponuda, taj će igrač otići. Nije to nikakva rasprodaja nego prodaja kao što radi i svaki drugi klub. Doći će novi igrači i igrat će se nogomet i dalje i Rijeka će i dalje biti jaka, opet napasti prvenstvo."

"Gledam da skinemo Dinamo, ali ako opet kupe igrača od par milijjuna eura... Krepat ćemo, ne molat, dati sve da uspijemo", plan je za sljedeću sezonu, ova u tijeku završava ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije tragedija ako nismo prvi, ali Rijeka mora biti barem druga. Ako je treća, nema premija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo