Nebuloza dana: 'Maksimirski stadion neće koštati puno...'

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otkrio je planove o izgradnji kampa za nogometnu reprezentaciju te se osvrnuo na organizaciju Univerzijade 2016. i otkazivanje Snježne kraljice.

5.1.2014.
18:12
VOYO logo

"Nogometni kamp koštat će 20 milijuna eura od čega pola novca daje HNS, a pola UEFA. Ja sam rekreativac i zadnji sam protiv rekreativaca. Rekreacija tamo neće umrijeti, ponudit ćemo im rezervno mjesto iza Kraša, neka tamo razviju tenis. Kroz mjesec dana počinju radovi", rekao je Bandić u emisiji Nedjeljom u dva.

Snježna kraljica je otkazana, a Bandić je objasnio što će s tih šest-sedam milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pred nama su Zagreb Indoors, Hanžek i još neki sportski događaji. Sav će taj novac biti uložen u zagrebački sport i bit će transparentni do zadnje kune. Na Snježnoj kraljici ću ustrajati, žao mi je što nije bilo jubilarne 10. Iduće godine će se završiti gradnja rezervoara na krumpirištu, zaliha od 300 tisuća litara vode koji će služiti kao rezerva za hladne dane".

Pred Zagrebom je i organizacija Univerzijade u srpnju 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrošit ćemo oko 200 milijuna eura. Obnovit ćemo studentska naselja na Cvjetnom i Savi, od čega će biti pola europskih, a pola zagrebačkih para. Ostalih 100 milijuna kuna će se potrošiti za rekonstrukciju Doma sportova i izgradnju nove multifunkcionalne dvorane na DIF-u".

//www.youtube.com/embed/tWrsIe4Eq4w

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzanimljivije pitanje je mnogima obnova maksimirskog stadiona, na koju je već tijekom zadnjih petnaestak godina potrošeno više od 600 milijuna kuna. Bandić tvrdi da novo 'krpanje' rupe bez dna 'neće koštati puno'.

"Dovršetak neće koštati puno. Oko 100 milijuna kuna za dovršetak sjeverne tribine, a natkrivanje zapadnr i sjeverne tribine još će koštati 150 milijuna, dakle zajedno 250 milijuna kuna. Pa u sportske objekte, osim u Arenu, nije se ulagalo od 1987. godine i Univerzijade".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo