Ruski tajkun ima sjajan plan za Vatrene: Cijena 3,5 milijuna eura

Predsjednik NK Istre 1961, ruski tajkun Mihail Ščeglov, odlučio je u Puli sagraditi sportski centar 'Marsovo Polje' koji bi ujedno postao službeni kamp hrvatske reprezentacije.

19.2.2013.
11:29
VOYO logo

Stoga su se u ponedjeljak u Puli sastali vodeći ljudi HNS-a, Davor Šuker, Damir Vrbanović, stručnjak za sportske terene Miljenko Sakoman, te pulski gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik Istre Mihail Ščeglov.

Puležani su čelnim ljudima hrvatskog nogometa predstavili projekt cijelog kampa, te zatražili partnerski odnos HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš je nogomet u Top ten FIFA-ina rejtinga te nam je želja i dalje ulagati u razvoj njegove infrastrukture, poglavito u turističkim destinacijama poput Pule", istaknuo je Šuker.

Naime, ruski tajkun uz dva bi travnjaka s rasvjetom napravio kompletnu infrastrukturu. Objekt oko stadiona bio bi na dvije etaže na kojoj bi se nalazile svlačionice, saune, fitness centar, 30-tak soba, dva apartmana, restoran, kuhinja, dvorana na konferencije, te jedna manja tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli projekt je vrijedi 3,5 milijuna eura, a veći dio troška pao bi na ruskog tajkuna, dok bi jedan dio platio HNS-a i euro-fondovi.

"Mi nemamo namjere graditi hotele i mega projekte, već nogometne terene, ali i ovakva su ulaganja bitna za razvoj države. Poznato je da NK Istra 1961 radi dobro i ulaže sredstva u razvoj, vrata HNS-a su joj stoga širom otvorena. Počašćeni smo da najviše djece hrli u nogomet i trebamo paziti na tu bazu jer smo do sada zapostavili izgradnju nogometnih terena. Stoga nam je namjera biti partner u ovom projektu", naglasio je Šuker za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo