Više nema skrivanja, UEFA jasno prijeti Hrvatskoj!

'Vlast u Hrvatskoj mora shvatiti važnost problema nasilja i huliganizma, ali, na žalost, još čekamo pravu reakciju.

4.12.2012.
9:18
VOYO logo

Predsjednik UEFA-e Michel Platini stiže u Zagreb na proslavu 100. obljetnice postojanja Hrvatskog nogometnog saveza. No, legendarni francuski nogometaš uz čestitke nosi i važnu poruku čelnicima našeg nogometa.

"Tijekom boravka u Zagrebu razgovarat ću o razvoju nogometa u jednoj nadarenoj zemlji kao što je Hrvatska, kao i o problematici vezanoj uz sigurnosne aspekte. Točno je da Hrvatska, uostalom kao i Srbija, već imaju jedan žuti karton, drugi bi imao pogubne posljedice. Pozorno pratimo što se kod vas događa, znamo za svaki incident, za svaku 'bačenu baklju'", poručio je Platini i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, dobro poznam novu vladajuću garnituru u savezu i uvjeren sam da će Hrvatska, koja je velika nogometna nacija, s jednim tako kvalitetnim predsjednikom kao što je Davor Šuker, napokon riješiti problem nasilja. Za to su potrebni hrabri ljudi i hrabre odluke, ali, istovremeno i snažna politička podrška. Vlast u Hrvatskoj mora shvatiti važnost problema nasilja i huliganizma, ali, na žalost, još čekamo pravu reakciju. Moj savjet, ne čekajte predugo, jer bi posljedice mogle biti pogubne po hrvatski nogomet."

Već se pričalo kako će uživo pratiti dugo očekivani dvoboj Hrvatske i Srbije i osobno se uvjeriti u događaje na i oko travnjaka. No, on je to u razgovoru za Jutarnji list demantirao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za dobar imidž i Hrvatske i Srbije u svijetu važno je da utakmice prođu bez nereda i da se odigraju u korektnoj atmosferi. Te dvije utakmice su i dobra prilika da se provuče snažna pozitivna poruka, poruka respekta, tolerancije i pomirenja. Oni, koji ove dvije utakmice žele uzeti kao taoce za promicanje nasilja, moraju znati da će snositi posljedice. Nogomet mora biti nositelj pozitivnih vrijednosti, nogomet je igra, a ne rat!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo