VIDEO: / Ovo je neviđeno! Junak dana poslao zastrašujuću poruku Hrvatskoj!

Nogometaši Brazila i Meksika remizirali su rezultatom 0:0 u drugoj utakmici skupine A Svjetskog prvenstva, i tako dodatno zakomplicirali život Vatrenima u borbi za drugi krug Mundijala.

17.6.2014.
9:54
VOYO logo

BRAZIL: Julio Cezar, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Dani Alves, Luiz Gustavo, Ramires, Paulinho, Oscar, Fred, Neymar.

MEKSIKO: Ochoa, Rodriguez, Marquez, Moreno, Aguilar, Vazquez, Guardado, Herrera, Layun, Peralta, Doc Santos. Bio je ovo sudar reprezentacija koje su slavile u uvodnim utakmicama. Brazil je s 3:1 pobijedio Hrvatsku, a Meksiko je s 1:0 bio bolji od Kameruna. U ovom dvoboju izdiglo se samo jedno ime - Guillermo Ochoa. Ovaj bivši golman Ajjacioa koji je, vjerovali ili ne, u francuskoj ligi ove sezone u 37 utakmica primio 72 gola, a dvije sezone prije 59 golova, bravuroznim intervencijama izludio je Brazilce i poslao zastrašujuću poruku Hrvatskoj, koja posljednju utakmicu u skupini A SP-a igra protiv Meksika u ponedjeljak u 22 sata po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksiko se u ovom dvoboju dobro suprostavio Brazilu, i opravdao kako je stvarno "kamenčić u cipeli" domaćem sastavu koji protiv momčadi izbornika Miguela Herrere teško dolazi do slavlja.

https://vine.co/v/MI0vg7eTE5Y/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksiko je svoju najbolju priliku prvoga dijela imao u 24. minuti. Herrera je odlično opalio s dvadesetak metara, ali brazilski golman Julio Cesar je izbio u korner (koji nije dosuđen). Brazil u prvih 25 minuta i nije imao nekih konkretnih prilika, ali je zato u 26. minuti Neymar propustio dovesti svoju momčad u vodstvo. Brazilski virtuoz je odlično skočio i pucao glavom s desetak metara, ali golman Meksika Ochoa je fantastično obranio.

Drugo poluvrijeme je donijelo pravu streljanu prema vratima domaćina koji je tada opasno živio. Meksikanci su doslovno tukli iz svih pozicija, Juliju Cezaru nije bilo svejedno. I Brazil je imao svoje šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotovo u 69. minuti. Nakon udarca iz kuta lopta je stigla do Neymara koji je pucao s desetak metara iskosa, ali Ochoa još jednom odlično zaustavio, izludivši tako pun stadion Castelao koji je sredinom drugoga dijela počeo zviždati svojim igračima.

Brazil je pred kraj utakmice sve adute bacio u napad, pa je tako u 86. minuti jednu ubačenu loptu u kazneni prostor glavom je pokušao Thiago Silva skrenuti u mrežu Meksika, ali nevjerojatni Ochoa ponovo je obranio. Nevjerojatna predstava meksičkog vratara! Meksiko je pokazao snagu, Meksiko je pokazao jednu napadačku karakteristiku sa dozom furioznosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MI2EqKOutLL/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Očito ozbiljno misle kada govore da ih nitko ne može pobjediti. Naravno da to nije tako, ali euforija je prisutna u redovima Meksika, euforija koju će Hrvatska morati staviti pod kontrolu. Nadamo se - golovima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guillermo Ochoa, vratar meksičke reprezentacije, obranio je svih 6 udaraca koje su brazilski nogometaši uputili u okvir njegovog gola. Niti jedan drugi vratar nije imao više obrana dosada na utakmicama ovog Mundiala u Brazilu…

Ochoa je, prema tome, statistički odradio najuspješniju utakmicu dosad od svih golmana na svjetskoj smotri. Međutim, statistika neće otkriti koliko su to bili teški i zahtjevni udarci koje je skinuo 28-godišnji vratar francuskog Ajaccija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, omjer u udarcima bio je 15-13 u korist Brazila, a u udarcima u okvir gola 6-2. Brazilci su izveli četiri kornera, jedan više od Meksika…

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo