Meksikanac puk'o nakon poraza: 'Ne mogu vjerovati, svi su bili protiv nas'

Nogometaši Meksika su bili na mali korak do velikog uspjeha, plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu.

29.6.2014.
22:29
VOYO logo

Do 88. minute je Meksiko protiv Nizozemske vodio 1:0, ali je prvo Wesley Sneijder izjednačio, da bi u sudačkoj nadoknadi Klaas-Jan Huntelaar pogodio s bijele točke za 2:1 i veliki preokret Nizozemaca u završnici.

"Ne mogu vjerovati. Razočaran sam jer imam dojam kako su svi suci, koji su bili na našim utakmicama, bili protiv nas. U tri od četiri utakmice na ovom prvenstvu smo bili oštećeni od suca. I danas je bila ista priča. Nije mi jasno da Robben može padati sam od sebe koliko god hoće, a da nitko na nikakav način ne reagira", rekao je meksički izbornik, 46-godišnji Miguel Ernesto Herrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Herrera je rekao i sljedeće:

"Pogriješili smo, loše smo reagirali kod prvog primljenog pogotka. Nismo smjeli ostaviti samog igrača. To nas je pokopalo, tada smo potpuno pali. Žalostan sam jer smo morali ići dalje, zaslužili smo to, a opet je po nas sve loše završilo. Skupo smo platili što smo počeli drugačije igrati, što smo se povukli poslije Dos Santosovog gola."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od nizozemskih junaka tijekom pobjede 2:1 protiv Meksika u osmini finala Mundijala bio je i Klaas-Jan Huntelaar.

Tek je u završnici tog ogleda Huntelaar ušao u igru, a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade realizirao je jedanaesterac kojim je njegova momčad slomila sjajnu meksičku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo lako izvesti jedanaesterac. Pritisak je bio velik, a meni možda pogotovo jer sam posljednji penal koji sam pucao promašio. Arjen me pitao hoću li izvoditi, a ja sam prihvatio."

Nizozemski izbornik Louis van Gaal je, pak, poslije velike i šokantne pobjede rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provukli smo se, ali smo stvarno pokazali veliku psihičku i fizičku snagu. Mislim da smo zaslužili ovu pobjedu jer smo u zadnjem periodu utakmice nadjačali suparnika. Okolnosti su bile izuzetno teško, vrijeme je bilo pogubno za igru, a mi smo se dizali u toj završnici. Tražili smo preokret i dobili ga", rekao je Van Gaal i dodao:

"Lijepo mi je u ovom okruženju. Imam sjajnu grupu momaka oko sebe i želimo otići što dalje, po mogućnosti do kraja. Psihički smo stvarno jaki…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo