Davesetdvogodišnji francuski napadač i jedan od ponajboljih igrača na svijetu Kylian Mbappe dao je veliki intervju uoči nadolazećeg Europskog prvenstva.

Mbappe je za Esquire progovorio o svojoj karijeri, ambicijama, ali i usporedbama s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom, napadačima koji su obilježili posljednje dva desestljeća.

Predodređen za vrh

"Ako si kažeš da ćeš biti bolji od njih, tu se ne radi o egu ili odlučnosti, već si potpuno nerealan. Nitko se ne može s njima uspoređivati, oni su srušili sve statistike i postavili nove rekorde. Normalno je da se uvijek uspoređuješ o s najboljima u svojem poslu i trudiš se biti kao oni. Ja gledam snimke najboljih igrača na svijetu i gledam kako da neke stvari iz njihove igre implementiram u svoju. To nas tjera sve da budemo bolji - Messi je u karijeri sigurno dobro došao Ronaldu,isto kao što je Ronaldo dobro došao Messiju", prokomentirao je Mbappe.

Francuz se zatim osvrnuo na koš jednu mladu zvijezdu, norveškog wunderkinda iz Borussije Dortmund, Erlinga Haalanda (20). Pretpostavlja se da će, nakon što se Ronaldo i Messi povuku, upravo Mbappe i Haaland preuzeti njihova mjesta u nogometnom vrhu.

"Sretan sam zbog Haalanda, ovo mu je druga prava sezona u karijeri i svi ga još upoznajemo, drago mi je da mu ide tako dobro", poručio je.