Kakva čast: Mateo Kovačić svrstan među velikane!

Dres s brojem 10 na leđima nikada nije bio bilo kakav dres. A desetka u milanskom Interu, jednom od najtrofejnijih talijanskih nogometnih klubova, posebno je vrijedna.

2.2.2013.
14:46
VOYO logo

Upravo je takva čast, ali i odgovornost dopala 18-godišnjeg hrvatskog dragulja Matea Kovačića koji je stigao na San Siro iz zagrebačkog Dinama uz fiksnu odštetu od 13 milijuna eura, koja bi se kroz bonuse trebala popeti do 15 milijuna.

Tko su bile Interove desetke kroz povijest, spomenut ćemo samo neke. Šveđani Lennart Skoglund i Bengt Lindskog tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća prije Luisita Suareza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna od sjajnih desetki kroz povijest bio je Evaristo Beccalossi krajem sedamdesetih i početkom devedesetih. U devedesetima tu je čast ispočetka imao Ronaldo, koji je kasnije uzeo devetku, a desetku prepustio Ivanu Zamoranu.

Posljednji igrač od kojeg je Kovačić preuzeo dres je Nizozemac Wesley Sneijder, novi igrač Galatasaraya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u cijeloj priči nismo ni spomenuli igrače koji su kratkotrajno nosili dres kluba, ali su svejedno ostavili dubok trag, Gianfranca Matteolija, Bennita Carbonea, Clarencea Seedorfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo