MATEO BEUSAN SECIRAO JE SVE POGREŠKE NA HRVATSKOM DERBIJU: / Evo gdje je sudac Pejin grubo oštetio obje momčadi

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nema priče o centimetrima, nova pravila jasno govore

19.2.2018.
20:38
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Sudački ekspert Mateo Beusan u HRT-ovoj emisiji Stadion analizirao je suđenje na utakmici između Dinama i Hajduka. Izdvojili su nekoliko situacija te su zaključili kako je sudac Pejin direktno utjecao na ishod rezultata.

Prva situacija bila je ona iz 51. minute kada je Dinamo došao u gol šansu nakon dubinske lopte Mora za Soudanija. Hajdukov vratar spriječio je Soudanija tako da je igrao rukom izvan kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO – HAJDUK 0-1: Splićani preživjeli sve šokove, isključenje igrača i trenera te jedanaesterac i slavili u velikom derbiju hrvatskog nogometa

Crveni karton za Hajdukovog vratara Karla Leticu

"Izravni slobodni udarac je trebao biti dosuđen i crveni karton za Hajdukovog vratara Karla Leticu. Nema priče o centimetrima, nova pravila jasno govore da svako sprječavanje ovakve situacije treba se dati ta opomena. Ovo sudac ne može vidjeti, nema on 3D, nema dubinu da vidi gdje je ruka i lopta. Mogao je vidjeti prvi pomoćni koji ima kut gledanja, ali treba vidjeti da li je trkački mogao pratiti situaciju", reklo je popularno Oko Sokolovo u Stadionu, a komentiralo je i situaciju prije toga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TKO JE OŠTEĆEN? Pogledajte spornu situaciju koja je prethodila Hajdukovom golu, problematičan će biti i penal

"Prekršaj Mora na Saidu koji je prethodio toj situaciji- ovdje se radi o prekršaju s obzirom na kriterij - mogao je tu dosuditi prekršaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beusan smatra da nije puno 25 prekršaja u prvom dijelu, ali brine ga neujednačen kriterij: "U moje doba smo sudili i 40 prekršaja u jednom poluvremenu. U drugom ih je bilo puno manje, bio je neujednačen kriterij. Za derbi je puno prekršaja jer se igralo korektno, a sudac mora osjetiti da li može pustiti igru ili ne."

"Prvo sam mislio da je dosudio prekršaj na Lopezu"

Nedoumice je izazvao i nepriznat pogodak Saida zbog dosuđenog zaleđa. "U zaleđu je par centimetara, pomoćni sudac je zapravo pogodio jer nije u liniji, ne može se ovdje okarakterizirati kao pogrešku", rekao je Beusan te krenuo na dosuđeni kazneni udarac za Dinamo kada je sudac dao i opomenu Hajdukovom stoperu te ga isključio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo sam mislio da je dosudio prekršaj na Lopezu, Soudani je napravio faul na Lopezu i sve nakon toga nema veze. Trebao je biti dosuđen prekšraj na obrambenom igraču Hajduka. Ako je on procijenio da je kazneni udarac - karton je u redu, ali činjenica je da je trebao prije toga morao biti dosuđen faul za Hajduk", zaključio je te ipak pohvalio suca za jednu odluku na kraju kada nije dosudio novi kazneni udarac za Dinamo jer je lopta pogodila Hajdukovo igrača u prirodnoj poziciji.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo