'Bugari ne bi smjeli 'a' reći da su imalo inteligentni!'

Velika pobjeda Dinama i prolazak u 3. pretkolo Lige prvaka nije prošla bez mrlja. Gosti će se žaliti UEFA-i na suđenje, pa smo u ovotjednom Jedan na jedan ugostili starog znanca - Matea Beusana.

26.7.2012.
14:51
VOYO logo

Bugari su najavili žalbu UEFA-i UEFA-i, ovo je valjda prvi put da se priča o sudačkom favoriziranju Dinama u Europi. Je li Ludogorec zaista oštećen? Ima dosta stvari u kojima je sudac pogriješio. Krenimo redom... Drugi zgoditak gostiju je neregularan. Igrač Ludogoreca koji je postigao zgoditak štopao je loptu rukom. Tu nema rasprave, je li bila ruka ili nije. On je rukom štopao loptu, stvorio sebi poziciju i zabio gol. Potpuno neregularno.

Je li tu po vama bilo namjere, sudac je to trebao vidjeti. A čujte, nema tu sad je li mogao vidjeti ili ne. Kako je vidio kad je isključio igrača Ludogorecu? Uzmite samo to isključenje. Tu je došlo do kontakta Marcelinha i Tonela. Nakon toga napadač gostiju ne pada u prvom koraku, nego u drugom. I to nikako ne može biti simuliranje i nikako ne može biti drugi žuti karton i isključenje. Bilo je kontakta, tako da je to bila velika greška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je zapravo vratio Dinamu za drugi gol... Pa tako je. On je vjerojatno u poluvremenu čuo da je ovaj igrao rukom kod gola i išao je vratit'. To je moje mišljenje, ne mora bit. Ali zbog onoga mu dat drugi žuti pa crveni, ne znam, ja ne smijem govorit da je prestrogo, ali svakako nije u duhu onoga kako je sudac sudio cijelo vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugari se, zapravo, najviše žale zbog čak osam minuta nadoknade vremena, iako je prvotno pokazano pet. Je li njemački sudac Felix Zwayer tu pogriješio? Ma tu je sto posto u pravu. Jer gledajte, on je prvotno pokazao pet minuta nadoknade. Nekakav orijentir je da za svaku izmjenu ima pola minute. Svjedoci smo da isključeni igrač nije htio izać', da je strahovito otezao sa izlaskom, da kapetan, strijelac prvog gola, nije htio izać' iz igre, čak su ga igrači Dinama požurivali da ide van. Znači, pet minuta imamo potpuno regularne nadoknade. A onda, u samoj nadoknadi imamo takva odugovlačenja, ležanje na podu, ako se ne varam i dvije opomene, vratar nije htio izvesti udarac... Znači, ako je sudac pokazao pet minuta, nakon toga je opet njegovo vrijeme. I to nije sporno. Tu se nemaju oni što bunit'. Nema veze što je on dao karton Bugaru zbog odugovlačenja, obaveza suca je nadoknaditi izgubljeno vrijeme, ako on smatra da je izgubljeno.

http://video.rutube.ru/6b5561309e52ac86720cb7bba0ebdb4f

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispada da su zapravo Bugari isprovocirali osam minuta nadoknade. Koju biste vi ocjenu dali njemačkom sucu? Pa za ovde dvije greške ja bih mu kao kontrolor dao jedva prolaznu ocjenu, on po meni nije dobro sudio. Zamislite samo da nije bilo ovog isključenja! Onda bi se Dinamo žalio na suce jer je bila očigledna ruka.

Bugari su se žalili i nakon prve utakmice... Ma to nema govora. Kod prve utakmice možemo samo komentirat' da li je prva situacija bila za kazneni udarac u korist Ludogoreca, a to je procjena suca. A kod onog drugog kaznenog udarca o kojem su pričali, pa to nema ni govora. A ja ne znam gdje su oni našli prekršaj Rukavine, to mi nikakako nije jasno. Znači to su bila ta tri detalja koje su oni prikazivali. Možda njima u Bugarskoj tako sude pa su sada iznenađeni, s obzirom da su prvi put u Europi. A sad im se nakalemila i ova druga utakmica i vjerojatno će se žalit, ali od te žalbe neće bit ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači, nema govora o tome da je Ludogorec oštećen? Ma ne, pa ja ponovno govorim, u trenutku kad je Dinamo zabio izjednačujući gol i kad je trebao krenut' u preokret, gosti su postigli gol iz neregularne akcije. To je bilo čisto igranje rukom. Namjerno štopanje lopte rukom! I tu da su imalo inteligentni, ne bi smjeli 'a' reći. A za nadoknadu vremena, ma svaka čast sucu što je imao snage to napraviti. A to je možda putokaz i Dinamu, i Hajduku, i Belupu, ako prođu dalje, da vide kakve su suci dobili naputke glede nadoknade vremena.

Prvi put se stvorio dojam da je Dinamo malo 'poguran' od strane sudaca. Koliko bi to možda moglo utjecati na Dinamovu daljnju avanturu u Europi? Ma nema govora o tome. Pa za prvu utaknicu na koju su se Bugari žalili i optužili Šukera, sudac je dobio dobru ocjenu. Ni ovaj sudac neće dobiti lošu ocjenu, možda ne jako dobru, ali prolaznu ocjenu. To su momci koji nisu u elitnoj grupi sudaca, koji se moraju dokazivati i UEFA ih zato i stavlja u ova prva pretkola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se sve uzme u obzir, je li, po vama, Dinamo zasluženo prošao u 3. pretkolo 'preko' Ludogoreca? Pa nije zasluženo, nego uz veliku pomoć sreće. Po meni je tako. Jer pogotovo u drugoj utakmici, gostujuća momčad je tako lijepo prikazala trokut izlazak iz obrane u fazu napada, bez panike, dobro su igrali... I vjerojatno, da nije bilo isključenog igrača, Dinamo ne bi prošao dalje. Ali zato nogomet i je interesentan. Nakon isključenja se situacija okrenula. Je to bila sreća, ali je i dokaz karaktera momčadi da je uspjela nakon toga preokrenuti rezultat i u zadnjim sekundama dati zgoditak. Čujte, sad je u Hrvatsku s ovom pobjedom došlo 50 milijuna kuna. Dinamo ima još četiri utakmice, neka Hajduk i Belupo prođu i stvaraju nam se novi bodovi za renking i to je sve dobro za hrvatski nogomet.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo