Manchester United pronašao 'zamjenu' za Modrića i Fabregasa

Mučan ljetni prijelazni rok za Manchester United ipak je zaključen dovođenjem toliko željenog veznjaka: iz Evertona je definitivno stigao belgijski nogometaš Marouane Fellaini (25).

3.9.2013.
9:42
VOYO logo

Cijelo je ljeto menadžer Uniteda David Moyes neuspješno pokušavao pojačati vezni red svoje momčadi. Najviše je naganjao Cesca Fabregasa, a kao želje su se spominjali i naš Luka Modrić, pa Mesut Özil, Sami Khedira, Ander Herrera… Kaotičan je bio i posljednji dan prijelaznog roka za Crvene vragove.

Dio engleskih medija je već prenio da je Fellaini potpisao, potom je United to demantirao, da bi daleko iza ponoći ipak stigla službena potvrda da se Belgijanac pridružio treneru koji ga je vodio posljednjih pet godina u Evertonu. Engleski prvak zasad nije objavio na koliko je godina Fellaini potpisao ugovor, a otočki mediji navode da odšteta iznosi 27.5 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Surađivao sam s Marouaneom pet godina i oduševljen sam što se odlučio pridružiti Manchester Unitedu. Radi se o igraču velikih mogućnosti i snage i mislim da će donijeti prevagu našoj momčadi", poručio je Moyes, dok je Fellaini dodao:

"Presretan sam zbog dolaska u United. Dugo poznajem menadžera i iznimno poštujem njegov rad. Kad mi se ukazala prilika da ponovno surađujem s njim, nisam je želio propustiti. U Evertonu sam proveo sjajno razdoblje i zahvaljujem svim navijačima i klupskim djelatnicima na svemu što su napravili za mene. Ali igrati za Manchester United je nešto o čemu sanja svaki nogometaš. Vjerujem da ću dati veliki doprinos u momčadskim nastojanjima da osvoji nove trofeje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fellaini je pravi bljesak doživio prošle sezone kada je u Premierligi ubilježio 11 pogodaka i šest asistencija. Za reprezentaciju Belgije je dosad odigrao 42 utakmice i postigao sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo