MARKO LIVAJA ZALUDIO GRKE I EKSKLUZIVNO ZA NET.HR OTKRIO: / 'Svaku utakmicu igramo u sjajnoj atmosferi, a Rijeka je pokazala karakter'

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot: You tube

Marko Livaja zabio je dva gola za svoj AEK u remiju s bečkom Austrijom (2-2).

30.9.2017.
17:30
PIXSELL/Screenshot: You tube
VOYO logo

Splitski napadač igra za deseti klub, odnosno osmi u svojoj profesionalnoj karijeri. A tek su mu 24 godine. Takvim internacionalnim iskustvom malo se tko može pohvaliti. Iako su okolnosti utjecale na to da njegova karijera ode u ovom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIVAJA SPASIO AEK: Hrvatski napadač zabio dva gola, Grci pobjegli Rijeci na +4

S desetkom na leđima imao je veliku noć u svom, za sad (igra na posudbi) privremenom domu, Olimpijskom stadionu u Ateni. Dva gola, prvi s(p)retni, drugi nakon sjajno ispraćene akcije suigrača po lijevoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja je od strane navijača AEK-a nagrađen pljeskom. Prepoznali su fanovi Markov trud i požrtvovnost na terenu. Postaje prava klupska zvijezda.

ČUDESNA UTAKMICA U GRČKOJ: Livaja asistirao za pobjedu AEK-a nad Olympiakosom

'Drago mi je zbog golova, iako ostaje tuga'

"Drago mi je zbog golova. Ali ostaje žal i tuga što nismo uzeli bodove. Iako, kad zabiješ pogodak u 90. minuti, imaš osjećaj da si se izvukao. Pokazali smo puno više nego što izgleda na kraju. Možemo biti zadovoljni bodom, iako smatram kako smo bili bolja momčad na trenu", kazao je u uvodu razgovora za Net.hr Marko Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo se puno zadržavali na temi utakmice. Nije to sad neki spektakl. Ali, zanimljiva je ta komparacija između španjolskog i grčkog nogometa, kao i novo poglavlje Livajine karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La Liga nemjerljivo je jača, veća, uglednija i bogatija nego grčka Superliga, a o kvaliteti nogometa nema potrebe pričati.

AEK do prije tri godine igrao treću ligu

Isto tako, posudba je Livaju iz Las Palmasa odvela u klub koji je prije samo tri godine igrao treću ligu, a sad ima priliku boriti se za naslov u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Grčkoj se dosta brani. Ima dosta momčadi koje igraju defanzivno. Ali, naviknuo sam se i na takav stil nogometa, nakon Španjolske gdje se, pak, igra najbolji nogomet. La Liga je jedna od najboljih liga svijeta. Španjolci vole igrati nogomet na posjed. Za sad je sve super i ovdje u Grčkoj, u klubu je sjajno sve postavljeno. Odgovara mi ovdje. Imamo puno navijača, svaka utakmica je ludnica, ma ima masu navijača, sjajno je igrati u takvoj atmosferi", otkrio nam je Livaja i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo nam je težak ritam Europa-Kup, svakih se dva dana igraju dvoboji. Imamo dosta povrijeđenih igrača. Ali, držimo se", izjavio je rođeni Splićanin koji je ove sezone zabio 2 gola u 11 susreta u kojima je nastupio za AEK u svim natjecanjima. Ima i 4 asistencije za pogodak, odigrao je 734 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravlje ga služi, nema problema sa težim ozljedama. I zbog toga je najsretniji. Prije 16 dana, Livaja je igrao na Rujevici od prve minute protiv Rijeke. AEK je pobijedio 2-1. Ali, morali su se Grci itekako potruditi ne bi li uzeli bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karakterna Rijeka na San Siru

Rijeka je i partijom na San Siru protiv Milana pokazala karakter. Iako, ruku na srce, sami su krivi za poraz, kao i za "sumnjivi" pogodak u 94. minuti, da su samo malo bolje bili organizirani u obrani, niti ne bi došlo do te situacije.

"Rijeka je pokazala karakter. Nakon 2-o okrenuli su na 2-2. Dosta ekipa bi se na San Siru raspala i primila pet golova. Rijeka nije. To sve govori o njima. Nekad te sreća napusti u 90. - minutama, ali mislim da je Rijeka dokazala kako igra zasluženo u Europi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

14.09.2017., Rijeka - Nogometna utakmica D skupine Europske lige izmedju HNK Rijeka i AEK Atena na stadionu Rujevica. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Livaja je zajedno sa svojom zaručnicom, splitskom manekenkom i studenticom na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu Iris Rajčić (38) i kćerkicom Elizabet, pronašao i novi lijepi dom u Ateni. Uselili su u raskošnu kuću s bazenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Više mi odgovara život u Ateni nego u Las Palmasu'

Domaći par, već naviknut na seljenje, Grci su dočekali širom raširenih ruku. Osvanuli su na naslovnici jednih dnevnih novina, a manekenka je, prije odlaska u svoj novi dom, u rodnom Splitu snimila i kampanju za jedan grčki kozmetički brend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više mi odgovara život u Ateni nego u Las Palmasu. To moram priznati. U Las Palmasu sam bio na otoku koji je tri sata udaljen od Španjolske. Negdje dobiješ, negdje ti uzme", zaključio je Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo