Idol Dalmacije / Marko Livaja najavio pohod na titulu: 'Možda uspijemo već ove godine, a ako ne, nastavit ćemo se boriti'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Euforija u Splitu je normalna pojava. Svake godine se zapali na ljetnome suncu i izgori do "dugih rukava", ali zahvaljujući Marku Livaji ove godine traje usprkos ranom ispadanju iz Europe.

19.1.2022.
22:11
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Marko Livaja prvo je ime HNL-a već godinu dana. Otkad se vratio na Poljud žari i pali travnjakom, genijalnim potezima publiku diže na noge, a karizmom i golovima je od neuvjerljive momčadi brzo od Hajduka opet učinio Majstora s mora.

Euforija u Splitu je normalna pojava. Svake godine se zapali na ljetnome suncu i izgori do "dugih rukava", ali zahvaljujući Marku Livaji ove godine traje usprkos ranom ispadanju iz Europe. Hajduk je još uvijek u konkurenciji za oba domaća trofeja, a 'livajomanija' drma Dalmacijom kao nikad prije. Navodno je splitski klub prodao već preko četiri tisuće njegovih dresova, a novi idol navijača predstavama na terenu i pažnjom koju posvećuje fanovima zasigurno pridonosi tom pozitivnom splitskom "ludilu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HNL TRANSFERI /

Mijo Caktaš na korak do HNL-a

Image
HNL TRANSFERI /

Mijo Caktaš na korak do HNL-a

Povratak u Hajduk, povratak u reprezentaciju

Livaji cijena na tržištu konstantno raste od povratka u Split, a sve ozbiljnije na njega računa i izbornik Zlatko Dalić.

"Vjerojatno se ne bih vratio u reprezentaciju da se nisam vratio u Hajduk. Ne bih došao pod povećalo izbornika Dalića. Ovako sam igrao dobro i vratio se u krug izabranih. Prije toga sam igrao četiri utakmice i pao u drugi plan. Naravno da mi je želja da odem i ja u Katar, na Svjetsko prvenstvo. Ali, ima tu još godinu dana igre, treba se potvrđivati. Što budem bolji ja i Hajduk, veće su mi šanse i za Katar", istaknuo je Livaja u velikom intervjuu koji je dao za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo jednu želju imam…

Prilikom razgovora za splitski dnevnik istaknuo je "kaštelanski Maradona" i kakvi su mu planovi s Hajdukom. Odmah je istaknuo kako ne bi imao ništa protiv završetka karijere na Poljudu. Ne treba nas to čuditi s obzirom da su mu ovog ljeta Split i Dalmacija akcijom "Livaja ostani" iskazali ljubav kakvu rijetko tko doživi. Ipak kraj karijere je daleko, ali Marko Livaja ima jednu želju ili bolje rečeno – misiju.

"Želja je da napokon dođe titula nakon svih ovih godina nakon što su sve navijači prošli i propatili. Možda uspijemo već ove godine, a ako ne, nastavit ćemo se boriti", jasno je poručio Livaja u intervjuu za splitski dnevni list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, Hajdukova "desetka" ima cilj, a navijači vjeruju u njega kao u rijetko koga posljednjih dva desetljeća. Ostaje pričekati nastavak sezone i vidjeti hoće li se želje ostvariti već ovog ljeta ili će Bili nastaviti s borbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo