MARKO LIVAJA ZA NET.HR O ŠOKANTNOJ KAZNI, HALILOVIĆU I LAŽNIM PISANJIMA MEDIJA: / 'Kazna je sramotna, to što stoji u izvješću nije istina'

Image
Foto: AFP

Marko Livaja je za Net.hr odlučio progovoriti o kazni koju je zaradio od strane španjolskog nogometnog saveza u visini od četiri utakmice neigranja, odnosno ukupno pet zbog crvenog kartona.

28.4.2017.
15:30
AFP
VOYO logo

U španjolskim i hrvatskim medijima pisalo se o startu Marka Livaje nad Marcosom Llorenteom za izravni crveni karton, kao i šokantnoj kazni koja je uslijedila nakon toga.

Prošlog vikenda hrvatski je napadač ušao u igru u 83. minuti umjesto Kevina Princea Boatenga, a samo tri minute kasnije već je bio isključen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je vidio da mora izaći iz igre, tražio je objašnjenje od suca. Bio je vidno iznerviran i uporan u traženju pravde, no sudac José Luis Munuera Montero nije Marku htio niti dati objašnjenje zašto mu je pokazao izravni crveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet utakmica neigranja

To je jako naljutilo Livaju kojeg su suigrači doslovno odgurali od suca i uputili ga izvan travnjaka. I onda - šok!

Disciplinska komisija španjolskog nogometnog saveza kaznila ga je sa zabranom igranja od čak četiri utakmice, a kad tome dodamo i suspenziju zbog crvenog kartona, to znači da se suspenzija penje na pet susreta, što je definitivni kraj sezone za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za usporedbu, kapetan Real Madrida Sergio Ramos je zbog dvojbenog starta nad Messijem u El Classicu zaradio suspenziju od jedne utakmice neigranja. Hrvat od ukupno čak - pet! A Ramos je i napravio takav pokret ruke i jači dodir suca po trbuhu, koji je teži oblik povrede pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je kazna sramotna. Oni su napisali u izvješću da je bilo nekog guranja, a na snimci se jasno vidi da nije bilo nikakvog guranja. Iskreno vam govorim. Ja sam samo tražio objašnjenje od suca zašto crveni karton. To je jedino moje pitanje bilo upućeno njemu. Nisam mu uputio nikakve ružne riječi, ništa", kazao nam je u uvodu razgovora za Net.hr Marko Livaja i nastavio:

Privilegirane nogometne veličine

"On nije htio samnom razgovarati. Neću ulaziti u polemiku oko toga jel' to bio crveni karton ili nije. Malo jesam zakasnio. Ali nije to bilo sad tako grubo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako komentirate kaznu španjolskih disciplinaca ikoni španjolskog nogometa Sergiju Ramosu koji je napravio "prekršaj" nad Messijem za crveni karton. A kazna mu je kud i kamo manja. Postoje li možda popusti za velike španjolske nogometne ikone u odnosu na neke ne tako velike igrače, uvjetno rečeno - manje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno. Takve veličine su priveligirane ovdje u Španjolskoj. Gledali smo El Clasico, vidjeli smo da je Ramos taknuo suca po trbuhu, pa nije dobio toliku kaznu. A kaže se da se sudac ne smije dirati. A ja sam dobio crveni karton i zbog toga jednu utakmicu ne igranja, a zbog tog fantomskog guranja četiri utakmice. Pa da sam ga bar gurnuo ili nešto, ali nisam. Pa sve se jasno vidi na snimci. Suigrači su ostali u čudu kad su čuli za kaznu. Rekli su ok, svakom se dogodi crveni, ali ovako stroga kazna.... No što je, tu je, idemo dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neke stvari su se promijenile u nastavku sezone'

Jeste zadovoljni sa sezonom u Las Palmasu. Sedam golova uz tri dodavanja...

"Jesam naravno. Prvi dio sezone sam odigrao stvarno odlično. Neke stvari su se promijenile u nastavku sezone. Došli su neki novi igrači. Trener je već bio odlučio u siječnju da neće na kraju sezone produžiti ugovor s klubom i znate kako to ide. Dosta se stvari tu izmijenile. Nije me vidio na prvoj špici zbog dolaska Jesea kojeg je stavio lijevo i Boatenga kojeg je stavio na prvu špicu. Tako da, to su njegove odluke. Ja se ne mogu buniti na ništa. S trenerom imam odličan odnos, a ne kao što su pojedini novinari pisali da sam ja odgovoran za njegov odlazak", objasnio je Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Haliloviću je tu bolje nego u HSV-u, zadovoljan je'

Alen Halilović. Kako se on snašao u klubu?

"Sigurno mu je tu bolje nego u HSV-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svugdje mu je bolje nego u HSV-u...

Image
Foto: AFP, DESIREE MARTIN
Image
Foto: AFP, DESIREE MARTIN

"Hahah, to definitivno. Zadovoljan je, naviknuo se na ekipu, igra. Nadam se da će sljedeće godine dobiti taj kontinuitet igara koji mu treba. Ali vidim da je zadovoljan. Samo treba biti strpljiv i čekati svoju priliku. Teško je doći u momčad u polusezoni. On nije igrao šest mjeseci, tako da je njemu još i teže. Ali dobro napreduje. Samo neka bude strpljiv. Deset minuta. Deset minuta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja Primere ostalo je još četiri kola. Las Palmas je 13. s 39 bodova, ali 10. pozicija koju drži Alaves "društvu s Kanara" bježi za 6 bodova.

"Možemo još napredovati. Iako nas čeka težak raspored, mi ne odustajemo. Igramo kod kuće s Atletico Madridom, pa idemo u Gijon, a onda dolazi Barcelona. Mislim da možemo dosta toga dobroga napraviti. Samo se trebaju malo i neke stvari poklopiti. Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe", završio je Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo