DALIĆU, VIDIŠ LI OVO? / Igra sezonu karijere i najbolji je hrvatski strijelac u europskim klubovima: U leđa mu gledaju Livaja, Kramarić i mnogi drugi

Image
Foto: pixsell

Dokaz da igra sezonu karijere je i taj što je on najbolji hrvatski strijelac u ovoj sezoni što se tiče igrača koji nastupaju u konkurenciji prvih liga europskih klubova, a iza sebe je ostavio velika imena

23.5.2023.
12:24
pixsell
VOYO logo

Marko Dugandžić je 29-godišnji Osječanin koji igra za Rapid iz Bukurešta za koji je ove sezone zabio 22 gola, što mu je donijelo i titulu najboljeg strijelca tamošnjeg prvenstva. Ujedno je i Hrvat sa najviše postignutih pogodaka u konkurenciji prvih liga europskih klubova, a u leđa mu gledjau Livaja, Čolak, Kramarić, Frigan i brojni drugi igrači, između ostalog i reprezentativci.

Image
NIJE NA TO NAVIKAO /

Bivši hajdukovac oduševljen je u novoj sredini: 'Sretan sam što sam s prvacima...'

Image
NIJE NA TO NAVIKAO /

Bivši hajdukovac oduševljen je u novoj sredini: 'Sretan sam što sam s prvacima...'

Rođeni Osječanin dvaput je nastupao za matični klub, te je u 55 nastupa zabio tek 8 golova. Između ta dva mandata u Osijeku, igrao je za Ternanu i Materu, klubove iz talijanske druge, odnosno treće lige. Napustivši Osijek, zaigrao je za Botosani i privukao pozornost zabivši 11 pogodaka u 20 nastupa, nakon čega je uslijedio transfer u ruski Soči, gdje se nije uspio nametnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je povratak u Rumunjsku, u CFR Cluj, koji ga je nakon samo 17 nastupa, u kojima je zabio tek jedanput, prodao u bukureštanski Rapid za 400 tisuća eura. Taj transfer je za Rapid ispao i više nego isplativ, obzirom na to koliko pogodaka je Dugandžić zabio, od ukupno 52 u prvenstvu, Dugandžić je poentirao u 22 navrata, te asistirao za još 2 pogotka. Jednostavnom matematikom može se reći da je gotovo pola golova Rapida djelo Marka Dugandžića.

Stasiti napadač osim pogodaka i 190 centimetara visine, plijeni pozornost i time što je ljevak, što je izuzetno cijenjena osobina u nogometu, posebice napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključ njegovog uspjeha možda leži i u tome što je trener Rapida legendarni Adrian Mutu, najbolji strijelac u povijesti rumunjske reprezentacije.

U svakom slučaju, slatka briga za izbornika Zlatka Dalića, koji će morati baciti oko i na rumunjsko prvenstvo, a možda i uslijedi transfer u neku jaču ligu za najboljeg hrvatskog strijelca ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 11, borilački spektakl godine iz Arene Zagreb gledajte UŽIVO u nedjelju, 28. svibnja, od 20 sati, ekskluzivno na PLAY Premiumu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo