HNL proljeće / Mario Strahonja: Osijek je zakinut za penal i isključenje u derbiju protiv Rijeke

Image
Foto: pixell.hr

Nakon ovog kola Dinamo je i dalje prvi s 49 bodova, tri odnosno pet bodova više od drugog Osijeka i trećeplasiranog Hajduka. Rijeka je s dva poraza u tri proljedna kola pala na četvrtu poziciju

14.2.2022.
21:28
pixell.hr
VOYO logo

Derbijem Osijeka i Rijeke u Gradskom vrtu u nedjelju poslijepodne završeno je 23. kolo Prve hrvatske nogometne lige. Bio je to dvoboj druge i treće ekipe aktualnog prvenstva, a domaćini su do važne pobjede došli nespretnim autogolom riječkog stopera Save Čestića. Nakon ovog susreta bilo je prigovore na suđenje Frana Jovića.

Strijelac autogola zaslužio crveni karton

U HTV-ovoj emisiji Stadion, sudački ekspert Mario Strahonja prokomentirao je sporne Jovićeve odluke. Strahonja je naglasio da nije imao lak posao, no istaknuo je dvije odluke na štetu slavonskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HNL proljeće /

Momčad kola puna iznenađenja: Fenjeraš dao najbolje igrače nogometnog vikenda u HNL-u

Image
HNL proljeće /

Momčad kola puna iznenađenja: Fenjeraš dao najbolje igrače nogometnog vikenda u HNL-u

Strahonja smatra da je u situaciji iz 42. minute kad je lopta pogodila riječkog stopera Krešića u ruku sudac pogriješio. Naime, Jović je imao asistenciju VAR-a no nije pokazao na bijelu točku što Strahonja smatra pogrešnim.

Sudački je ekspert utvrdio da je strijelac autogola Čestić već ranije zaslužio crveni karton jer je napravio dva gruba prekršaja koje je trebalo sankcionirati žutim kartonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporan korner iz kojeg je Dinamo došao do pobjede

Strahonja je prokomentirao i suđenje na ostalim ogledima ovog kola te je utvrdio da je Hajduk opravdano dobio jedanaesterac protiv Slaven Belupa te da je kod drugog gola Splićana sve bilo čisto. Nije našao zamjerke na suđenje u dvobojima između Lokomotive i Istre te Šibenika i Hrvatskog dragovoljca.

Sporni detalj iz ogleda Dinama i Gorice na koji se požalio i trener gostiju Krunoslav Rendulić komentirao je dosta suzdržano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je sa sigurnošću reći da je plavi igrač posljednji igrao loptom, međutim svi smo nekako dojma da se to dogodilo. Vjerojatno postoje kamere iza gola koje će to moći potvrditi, a mi na temelju ove snimke ne možemo biti sigurni", kazao je Strahonja i dodao kako se u ovakvim situacijama VAR ne aktivira. Napomenimo, iz tog je spornog kornera naposljetku Dinamo do pobjede doveo Mislav Oršić prekrasnim volejom sa 16 metara.  

Nakon ovog kola Dinamo je i dalje prvi s 49 bodova, tri odnosno pet bodova više od drugog Osijeka i trećeplasiranog Hajduka. Rijeka je s dva poraza u tri proljedna kola pala na četvrtu poziciju. Hajduk i Dinamo imaju utakmicu manje od konkurencije, jer se odgođeni poljudski derbi još uvijek nije odigrao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo