Mandžukić potpisao za Atletico i izazvao ludnicu među navijačima

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić novi je igrač Atletico Madrida. Mandžo je u četvrtak ujutro odradio liječnički pregled, a nešto kasnije i potpisao četverogodišnji ugovor.

10.7.2014.
11:57
VOYO logo

Mandžukić je u zoru sletio u Madrid, te se od 9 sati ujutro nalazio u klinici Fremap Majadahonda, gdje je obavljio rutinske liječničke preglede, kako bi se španjolski prvak uvjerio da ne kupuje ozlijeđenog igrača. Nakon što je dovršio sva testiranja, Mandžukić je u prostorijama stadiona Vicente Calderona potpisao četverogodišnji ugovor do 2018. godine.

"Jako sam sretan. Znam mnogo toga o Atleticu i gledao sam mnogo njihovih utakmica. Jako mi sviđa rad trenera Diega Simeonea i njegov stil igre. Klub ima odlične igrače i želim sa suigračima ostvariti velike ciljeve", rekao je Mandžukić novinarima u Madridu, što se prema prvi komentarima jako svidjelo navijačima madridskog kluba. Neki su navijači otišli malo predaleko, pa su i izmislili Mandžukićeve riječi o navodnoj ponudi Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Real? Ne, samo najbolji klub u Madridu je dolazio u obzir", navijači Atletica su provocirali gradske rivale Mandžukićevom 'izjavom'.

Svejedno, sportski direktor Atletica, legendarni igrač José Luis Pérez Caminero bio je oduševljen:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazak Marija Mandžukića je odlična vijest jer on igrač baš kakvog smo željeli. Mario je snažan napadač koji ima odličnu pas igru i snažan udarac. S njim ćemo moći pritisnuti suparnika već ispred njihovog 16-erca. Igrao je na najvišoj razini, on donosi i pobjednički metalitet jer se naučio osvajati trofeje. Mnogo će pridonijeti Atleticu."

Atletico će uskoro bivšem klubu hrvatskog reprezentativca Bayernu isplatiti 22 milijuna eura, prenose španjolski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je u protekle dvije sezone zaigrao u 54 utakmice za Bayern, te je bio strijelac 34 pogotka. Prošle je sezone pod španjolskim stručnjakom Pepom Guardiolom nastupio u 30 utakmica, te je postigao 18 golova. Upravo je Guardiola i njegova nogometna filozofija razlog zbog kojeg Mandžukić odlazi iz Münchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo