'Sve je režirano, takva stvar se ne događa slučajno!'

Jedna je vijest podignula veliku prašinu uoči subotnjeg derbija Hajduka i Lokomotive na Poljudu.

23.10.2013.
15:00
VOYO logo

Dočekujete Lokomotivu kao prvi u prvenstvu, ali sudit će vam Bruno Marić, sudac za kojeg tvrdite da je jako oštetio Hajduk posljednjih godina. Vaš komentar? Mislim da je loša odluka da Bruno Marić i pogotovo njegov pomoćnik Saša Fegeš sude tu utakmicu, jer su nas prije dvije godine dramatično oštetili u Parku mladeži, a Marić nas je 2009. godine oštetio protiv Dinama u finalu Kupa i to nečuvenim suđenjem. Tada nam je sudio penal i isključio dvojicu igrača u prvom poluvremenu. Dakle, katastrofa od suđenja. Zato mislim da ovo nije ništa drugo nego dolijevanje ulja na vatru.

Nije vam lako, ali kako će tek biti Bruni Mariću na Poljudu? Sigurno će biti pod povećalom. Pa istina je, neće ni gospodinu Mariću biti lako. Nama je u interesu da sudi pošteno, ne treba nam netko tko će suditi za nas. I do sada je prvenstvo bilo pošteno, zadovoljni smo suđenjem, oštećeni smo u Osijeku, ali to je bio sudački previd, nikako namjera i zbog toga se nismo ni oglašavali. Jedino što sam čudno primijetio u ovom prvenstvu bila je situacija oko Lokomotive i nekakvih penala u susretu s Istrom, a sve ostalo je u domeni slobodnih sudačkih uvjerenja i normalnih pogrešaka, za razliku od prošle godine kad je bilo svega i kad smo se s pravom žalili. Tu bih istaknuo kontrolora suđenja Dušana Kukića, koji zaista radi jedan dobar posao. Upravo stoga me čudi ova odluka povjerenika Peraića da postavi Brunu Marića za derbi na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite, je li ovo sve režirano, je li napravljeno namjerno ili slučajno? Pa čujte, jasno da je sve to režirano, takva stvar se ne može dogoditi slučajno, pogotovo ako su obojica u paru. A sada, što je cilj i što time žele postići, teško mi je o tome govoriti.

Možete li uopće zamisliti scenarij da se dogodi neka kardinalna pogreška na štetu Hajduka? Ma zato me i čudi što su ga postavili. Dočekat će ga nabrijan stadion, mi očekujemo 20.000 ljudi, lijepo vrijeme, Hajduk je prvi, utakmica je u subotu popodne, atmosfera je dobra, Torcida slavi rođendan. Dočekat će ga jedna atmosfera koja mu sigurno neće olakšati situaciju i neće biti dobro dočekan od navijača. Mi ćemo zaboraviti prošlost, to nije sporno, ali mislim da je to jedna prenagljena odluka. Njemu se stavljaju na teret greške koje su činjenice, ona utakmica u Zagrebu 3:0 protiv Dinama je presedan kako se uopće sudi u nogometu. Tu su neki repovi koje je ostavio i mislim da situacija nije zrela da bi on sudio utakmicu Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaša prognoza? Mi igramo dobro, Lokomotiva također. Ne mislim da će se Lokomotiva ovdje doći braniti, a nama to odgovara i očekujem pobjedu, što drugo.

Hajduk je, podsjetimo, u 13. kolu prvenstva preokretom došao do pobjede 2:1 na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca. Nakon što je Bencun u 92. minuti zabio pobjednički pogodak, Tudor i njegovi igrači su poletjeli u zagrljaj svojim navijačima, a strateg Hajduka je kažnjen s 2.000 kuna zbog, kako stoji u objašnjenju, "napuštanja tehničkog prostora i neprimjerene proslave gola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo