'Cijela Hrvatska bruji da je Dinamu pomognuto!'

Hajduk je protiv Slaven Belupa u Koprivnici odigrao jednu od najuzbudljivijih utakmica sezone. Završilo je 3:3, a trener Igor Tudor je nakon susreta optužio suca za krađu.

4.11.2013.
12:33
VOYO logo

Igor Tudor je nakon utakmice žestoko napao suca Marka Matoca, rekavši da Hajduk očito ne smije biti prvak. Kako ste vi doživjeli suđenje zaprešićkog suca? "Najveća greška suca je što je prekinuo utakmicu ranije od pokazane nadoknade. Svirao je kraj 15-ak sekundi prije isteka vremena, a budući da je Hajduk u toj nadoknadi zabio i gol, jasno je da je utakmica trebala biti i malo produžena. I onda se događa situacija da sam sudac sudi slobodni udarac za Hajduk i onda prije njegovog izvođenja označava kraj. Ne kažem da bismo zabili gol, ali bila je to opasna situacija. To nam nije smio napraviti, radi se o nepisanom pravilu, ako je već sviran prekršaj, pa normalno je da ćete dopustiti njegovo izvođenje", ljuti se Brbić, kojeg je još više dirnulo suđenje na utakmici Dinama i Lokomotive.

"Niti na toj utakmici nije bilo dobro suđenje, a ta je utakmica direktno utjecala na poredak na tablici. Mi bismo zaista voljeli da nema problema i da prvenstvo bude regularno, ali cijela Hrvatska bruji o tome da je Dinamu pomognuto, da su dobili penal i da im nije isključen igrač. Da ne spominjem činjenicu da Lokomotiva protiv Dinama očito igra s puno manje žara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je sada ponovno drugi u prvenstvu, mislite li da do zimske pauze možete povratiti to prvo mjesto? "Naravno, mi se i dalje nadamo. Imamo dvije utakmice kod kuće, tu moramo dobiti šest bodova i onda idemo u Maksimir po iznenađenje. Nismo možda favoriti, ali zašto ne bismo pobijedili u Maksimiru? Osim toga, mi smo se sada učvrstili na drugoj poziciji, malo pobjegli pratnji, što je isto značajno u ovoj fazi natjecanja."

Za kraj, kako komentirate odluku uvođenje vaučera za navijače? "Mislim da to nikako nije dobar potez i ne slažem se s njim. Pa pokazuje se iz utakmice u utakmicu da te vaučere nitko ne koristi, a nogomet se igra zbog publike. Evo, u Koprivnici je bio pun stadion, a sada, zašto nekome nije u cilju da i inače bude više publike, to treba vidjeti. Po hrvatskom Ustavu se nikome ne smije zabraniti dolazak na stadion zato što mu na osobnoj iskaznici piše da je iz drugog mjesta ili grada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Dinamo 33 2. Hajduk 31 3. Rijeka 29 4. Lokomotiva 26 5. Split 25 6. Istra 1961 19 7. Slaven Belupo 14 8. Zadar 12 9. Osijek 8 10. Hrv. Dragovoljac 7

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo