MANDŽUKIĆ = IBRAHIMOVIĆ: / Hrvatski reprezentativac u Juveu ima identičan učinak svjetskom asu

Image
Foto: AFP

Sklonost omalovažavanju učinaka igrača s hrvatskom putovnicom, neovisno o sportu i njihovim uspjesima, često biva demantirana statističkim pokazateljima.

21.9.2017.
12:41
AFP
VOYO logo

Sigurno ne može biti slučajno da je napadač hrvatske nogometne reprezentacije nezamjenjiv igrač u redovima talijanskog prvaka u kojem igra na poziciji lijevog krila i u kojem je obožavan od navijača koji vrednuju trud i litre znoja, čak onda i kada 'opipljivog' učinka nema. Kod Mandžukića, opet, niti to nije slučaj kako u ovoj sezoni tako i od početka njegove karijere u redovima najjače talijanske momčadi.

Ukratko, Mandžukić je kroz pet ligaških ogleda u Seriji A ostvario učinak od po dva pogotka i dvije asistencije, s time da je ovaj posljednji, koji je stigao nakon sjajnog udarca glavom u padu, bio i jedini na utakmici protiv Fiorentine odnosno vrijedan tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proširi li se njegov učinak na cjelokupnu karijeru u klubu iz Torina dolazi se do nevjerojatne usporedbe s ponajboljim svjetskim napadačem/igračem Zlatanom Ibrahimovićem koji je dres istog kluba nosio od 2006. do 2009. godine. Naime, javlja La Gazzetta dello Sport, Mandžukić je protiv Fiorentine odigrao svoju 92 utakmicu za Juventus u redovima kojeg ima učinak od 26 golova (i 16 asistencija). Nevjerojatno i istinito, u jednakom broju odigranih susreta za klub isto je toliko golova postigao i neuništivi Ibrahimović, napadač u kojeg nitko nikad nije sumnjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo