MANDŽUKIĆ DOBIO POHVALE KAO NIKADA U KARIJERI: / 'On je pravi borac i čovjek za velike utakmice. Igrači poput njega su rijetkost'

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Borac i čovjek koji odlučuje velike utakmice, Mario Mandžukić je jedan od najpodcjenjenijih napadača.

31.12.2018.
11:50
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Prošlo je vrijeme kada su naši heroji igrali u bolovima ili krvareći na trerenu, kada su izgledali poput superheroja. Oni su bili primjer kako profesionalni sportaš treba izgledali. Oni su danas vrsta koja izumire. Vrijeme se promijenilo, a pitanje je je li na bolje ili na gore. Kako god bilo, današnji nogometaši su drugačija vrsta. U eri kada se ponašaju poput celebrityja, njih nekolicina još uvijek se ponaša u starom duhu. Ne zamaraju se što drugi misle o njima. Oni su u prvom, drugom i trećem redu nogometaši. Jedan od njih je MarioMandžukić.

Tako započinje poduži tekst autora Jima Harta posvećen hrvatskom napadaču na portalu These Football Times , koji je dio Guardianove mreže i čiji autori pišu za BBC, ESPN, Bleacher Report i China Daily.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On rijetko pruža igra zbog kojih ćete skočiti ili vas ostaviti bez daha nekom majstorijom, neće proći pokraj supanrnika kao da ih nema ili slično. Nije glasan i sebičan. Njemu je jedino stalo do igranja nogometa i pobjeđivanja. Kad ga je Allegri poslije pobjede nad Romom nazvao izvanrednim to nije bilo ništa novo za navijače Juventusa diljem zemlje. Vidjeli su najbolje od njega, kako se bori za svoju momčad poput najvećih legendi iz prošlosti", navode i nastavljaju.

'No good'

"Njegova uzrečica 'no good' najbolje govori o kakoj je osobi riječ. Ništa nije dovoljno dobro za čovjeka iz istočne Hrvatske. Uvijek želi bolje i uvijek daje sve od sebe. Neutaživa žeđ za uspjehom držala ga je na vrhu i kada su mnogi sumnajli u njega. Vjerojatno je ovaj period u Juventusu najbolji u Mandžukićevoj karijeri. U Torinu je stekao kanačno priznanje. Osvojio je tri naslova i na putu je da dođe do još jednog", pišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

AFP

"Golovi u velikim utakmicama postali su njegov zaštitni znak u Juventusu. Zabio je Laziu, Interu, Milanu, Napoliju i Romi te je stekao nadimak jednog od najpodcjenjenijih igrača za velike utakmice u ovom trenutku u Europi. A sve je počelo kada je 1991. morao napustiti svoj dom u Slavonskom Brodu i preseliti u Njemačku...", stoji u tekstu koji se nastavlja preesjekom njegove karijere od Marsonije, Zagreba, Dinama, Wolfsburga, Baywerna, Atletica i Juventusa.

Važan poput Modrića

"Kako stvari stoje, Mandžukić možda nije osvojio Ligu prvaka s Juveom, ali je Torinu ispunio potencijal. Njegova prilagodljivost došla je do izražaja kad je klub doveo Higuaina Argentinac je igrao kao solo napadač, dok se Mandžukić savršeno snašao na lijevoj strani štiteći svog beka i kreirajući neke od najinteligentnijih utrčavanja kako bi zabio golove velike važnosti. Njegova radna etika, vraćanje lopte u posjed u pritisak na suparnike tijekom SP-a bili su Hrvatskoj važni poput Modrićeva doprinosa u veznom redu. Sa skoro 100 nastupa za reprezentaciju i svojom pozicijom u Juventusu, Mario Mandžukić s 32 godine još uvijek ima puno toga za ponuditi nogometu", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo